Johnsson om sÀsongen: Vi Àr ett bÀttre lag

PĂ„ sex matcher har Andreas Johnsson gjort lika mĂ„nga mĂ„l som under hela förra sĂ€songen. Det blev tvĂ„ nya nĂ€r hans New Jersey besegrade Florida. –Jag var vĂ€ldigt revanschsugen frĂ„n förra Ă„ret, sĂ€ger han till TT.

Andreas Johnsson firar ett av sina tvÄ mÄl i segermatchen mot Florida.

Andreas Johnsson firar ett av sina tvÄ mÄl i segermatchen mot Florida.

Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Ishockey2021-11-10 05:20

Andreas Johnsson har haft en dalande mĂ„ltrend i NHL de senaste Ă„ren. 2018–2019 gjorde han 20, följt av 8 och 5 de följande tvĂ„.

Den trenden Àr nu bruten, i och med att han petade in sÀsongens femte och sjÀtte mÄl nÀr New Jersey besegrade Florida pÄ hemmais i natt.

Florida – som har inlett sĂ€songen starkt – tog ledningen tvĂ„ gĂ„nger om.

– Man ser att de har mycket sjĂ€lvförtroende. Varje spelare gör vĂ€l inte en dragning – men de hĂ„ller i pucken och kommer igenom mycket, och kommer med fart. Det var viktigt för oss att kunna matcha deras skridskoĂ„kning, och det tycker jag att vi gjorde bra, sĂ€ger Andreas Johnsson.

– Det började lite svĂ€ngigt för oss. Men jag tycker att vi svarade upp bra, Ă€ven om de fick ett tidigt mĂ„l sĂ„ följde vi med i matchen, sammanfattar 26-Ă„ringen.

Första kvitteringsmĂ„let, 1–1, kom drygt femton minuter in i matchen i powerplay. Svenskkollegan Jesper Bratt sköt, och Johnsson kunde utan större problem slĂ„ in returen.

– Första mĂ„let Ă€r lite misslyckat uppspel. Men jag krigar till mig pucken, spelar upp till Bratt. Sedan har jag lite tur med returen som studsar rakt pĂ„ bladet, sĂ€ger han.

"Mer energi"

Efter en kort period av New Jersey-ledning lyckades Florida Ă„terigen gĂ„ upp i ledning i andra perioden, dĂ€r Gustav Forsling noterades för sĂ€songens tionde assist till Owen Tippetts ledningsmĂ„l. DĂ€refter skrev sig Johnsson in i mĂ„lprotokollet igen genom 3–3-kvitteringen, via kvickt passningssamarbete med Dawson Mercer, som bland annat innehöll en vĂ€ggpassning via Johnssons skridsko.

– Det var snyggt av honom att hĂ„lla i pucken och kyligt av honom att passa. SjĂ€lv försökte jag bara att skjuta sĂ„ snabbt som möjligt.

DĂ€refter var det New Jersey för hela slanten, och slutresultatet skrevs till sist hela 7–3.

– Ju lĂ€ngre matchen gĂ„r, desto mer energi fick vi. Vi försökte att utnyttja att de spelade i gĂ„r, och gjorde det bra. Vi hade tvĂ„ mĂ„l i PP (powerplay) och var bra i boxplay ocksĂ„, det hjĂ€lper mycket, sĂ€ger Johnsson.

Vad skillnaden Ă€r för egen del jĂ€mfört med förra sĂ€songen har han lite svĂ„rt att svara pĂ„. Det Ă€r ungefĂ€r samma system, samma trĂ€nare och samma lag – med med nĂ„gra fina tillskott. Men en skillnad Ă€r att han fĂ„r spela i powerplaykedjan.

– Vi Ă€r ett bĂ€ttre lag allmĂ€nt, jag kĂ€nner ocksĂ„ att man fĂ„r sjĂ€lvförtroende av varandra, en energi i hela laget. Jag var vĂ€ldigt revanschsugen frĂ„n förra Ă„ret. Det har varit en mix.

Dumma beslut

För New Jersey har det blivit seger i ungefÀr varannan match hittills. Johnsson sÀger att en slutsats Àr att det görs en del dumma beslut nÀr spelarna Àr trötta.

– Vi Ă€r ett ungt lag, det gĂ„r lite upp och ned. Det handlar om att lĂ€ra sig att spela smartare nĂ€r man inte orkar. Att inte hitta blad hela tiden, utan att lĂ€gga i sargen, eller bara lĂ€gga upp pucken, sĂ€ger han.

En stor skillnad i Ă„r Ă€r att matcherna spelas inför publik – och att man möter lag utanför sin egen division – jĂ€mfört med förra Ă„rets slutna, avskalade sĂ€song.

– Det Ă€r kul att fansen har kommit tillbaka, det gör faktiskt en jĂ€kla skillnad. Sedan Ă€r det roligare att möta andra lag, och inte samma Ă„tta gĂ„nger. Det var en konstig sĂ€song, men man fick ta sig igenom det. Det Ă€r skönt att vara tillbaka till nĂ€stan det vanliga, sĂ€ger Johnsson.

Floridas Patric Hörnqvist (70) tacklar till New Jerseys Alexander Holtz.
Floridas Patric Hörnqvist (70) tacklar till New Jerseys Alexander Holtz.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om