Jonason har bestämt sig - lämnar VH

Under sina tre och en halv säsonger i Vimmerby Hockey har Björn Jonason vuxit ut till en publikfavorit. Nu är den epoken slut. Åtminstone för den här gången. - Som det är nu får jag inte ihop mitt liv med spel i VH. Men förhoppningsvis har jag inte gjort min sista match i Vimmerbydressen, säger Björn Jonason.

Ishockey2015-07-02 21:46


Lagom till Allettan-starten säsongen 2011/12 anslöt Björn Jonason till Vimmerby Hockey.
Den nu 26-årige Jonason imponerade nästan omgående med sin energi och förmåga att vara på rätt plats. På sina tre och en halv säsonger i VH-tröjan har han levererat 123 poäng (49+74) på 108 matcher.

Klar för ny klubb
Björn Jonason själv ville gärna gå in på sin femte säsong i klubben och Vimmerby var öppna för att förlänga kontraktet. Trots det väljer nummer tio nu att tacka för sig.
- Det löste sig inte riktigt. Jag fick inte ihop min familjesituation och kommer att spela för en division ett-klubb i Stockholmsområdet istället. Jag har dragit ut på det och försökt att hitta lösningar.
Men hur jag än gör blir det inte bra, säger Björn Jonason, som nyligen blev pappa till en pojke.
- Det får bli att spela på hemmaplan i ett år, till att börja med. Jag vill inte vara borta för mycket och missa grabbens uppväxt, fortsätter Jonason.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!