Tre matcher har spelats i övrigt i Allettan Södra under fredag och lördag. Nybro besegrade bland annat Visby/Roma hemma.

Förre VH-spelaren Björn Jonasson avgjorde för Huddinge mot Karlskrona.

Ishockey2021-02-27 18:36

Nybro–Visby/Roma 4–2

Kommentar: Det såg ut bli en promenadseger för Nybro som ledde med 3–0 efter två perioder. Två snabba reduceringar av gästerna i mitten av tredje perioden väckte matchen till iv för en kort stund, men Nybro avgjorde med 4–2 av Sebastian Borg. Övriga mål svarade Roope Elimäki, Adam Persson och Markus Palmberg för. Visby/Romas målskyttar var Christian Olsson och William Eneroth.

Troja/Ljungby–Mariestad 1–2

Kommentar: Matchen var mållös fram till den tredje perioden då Jesper Lidén gav gästerna ledningen i spel fem mot fyra. Troja/Ljungby räddade en poäng då Karl Olofsson kvitterade drygt tre minuter från slutet i power play. Mariestad knep dock en viktig bonuspoäng i straffläggningen där Gustaf Malmkvist avgjorde och såg till att västgötarna hakar på i kampen om en direktplats till playoff.

Huddinge–Karlskorna 1–0

Kommentar: VH-bekantingen Björn Jonasson gav Huddinge ledningen med 1–0 elva minuter in i första perioden. Ett mål som skulle visa sig bli det första och sista för kvällen i Björkängshallen. KHK under ledning av Vimmerbykillen Eric Karlsson har därmed ett alltmer prekärt läge som sist i tabellen och måste börja vinna om inte säsongen ska vara över inom kort. Noterbart är att Karlskrona kom till spel med elva juniorer i truppen.