Jonssons uppmaning: "Måste sluta tänka så mycket"

Fem raka förluster och jumbo i allettan. Vimmerby gjorde en slät figur mot Hudiksvall. - Det är inget som kommer gratis här i livet, säger Tobias Jonsson efter 4-7-förlusten.

Foto:

Ishockey2016-01-09 18:30


Det de åstadkom mot Södertälje var små steg åt rätt håll. Hemma mot Hudiksvall föll Vimmerby tillbaka in i gamla synder igen.
- Det är skrattretande att vi kan bjuda på så bra ishockey och bra prestation mot Södertälje och sen i dag är det som att det aldrig har inträffat. Vi tar inte tillvara på det momentum och självförtroende vi skaffade oss senast, säger Tobias Jonsson.

Starten var ändå bra. Hampus Forsling sköt 1-0 efter fem minuter och Hudiksvall hade problem att ta sig in i offensiv zon.
- Första tio flyttar vi puck bra, lägger passningarna i öppna ytor och rör oss. Då kör vi över ett sånt här lag.
Men efter tre baklängesmål på lika många minuter vid ställningen 1-1 i första perioden sjönk VH-skeppet.
Vad var det som hände?
- Det är som att all vår energi går över till dem och det ska inte inträffa om man är en något sånär professionell hockeyspelare.

Vimmerby tappade allt de hade byggt upp och lät i stället Hudiksvall ha fritt spelrum.
- Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, det är alldeles för dåligt. Vi har ju en jobbig förlustsvit och jag vet inte om det låser sig när det trillar in ett baklängesmål. Någon gång måste man lägga det förflutna bakom sig och se framåt.

Vad sade Daniel Eriksson i pausvilan?
- Han sa självklart att det är dags att gå ut och göra det vi berättar om och sluta skylla ifrån oss på annat, det är nog det vi gör. Det är inget som kommer gratis här i livet.

Fem förluster och sist i serien. Hur går ni vidare nu?
- Schemat rullar väl på som vanligt gissar jag. Vi måste sluta tänka så mycket och bara köra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!