Jumbons andra raka seger – Timrå tuffar på

Hockeyallsvenska jumbon Kristianstad har vänt trenden. Borta mot Mora tog laget sin andra raka seger och vann med 5–3.

Hockeyallsvenska jumbon Kristianstad har nu vunnit två raka matcher. Arkivbild.

Ishockey2021-01-11 21:25

Före torsdagens 3–2 efter förlängning borta mot Bik Karlskoga hade Kristianstad förlorat fem raka matcher i hockeyallsvenskan. Men i och med måndagskvällens 5–3-seger borta mot Mora är bottenlaget i stället obesegrat i två raka och börjar närma sig säkrare mark i tabellen.

Skåningarna avgjorde matchen i den andra perioden när laget gjorde tre mål inom loppet av knappt 13 minuter och gick från 1–0 till 4–0. Men Mora var nära att hämta ikapp. Dalalaget reducerade tre gånger om, men kom aldrig närmare än så och släppte in ett avslutande mål i tom kasse i jakten på kvittering i slutminuterna av tredje perioden.

I och med segern har Kristianstad 24 poäng i tabellen och är nu bara en poäng bakom nästjumbon Väsby, som dessutom har fem matcher fler spelade.

Timrå är i fortsatt serieledning efter 4–3 efter förlängning borta mot Almtuna. Medelpadingarna är i topp med åtta poäng före tvåan Karlskoga som vann med 1–0 borta mot trean Björklöven.