Just nu: Hudik-Vimmerby är inställd

Coronaviruset har gjort att en hel del idrottsevenemang har ställts in. Nu står det klart att fredagskvällens playoffmatch mellan Hudiksvall och Vimmerby ställs in.

Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-13 15:25

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson berättar om beskedet:

– Matchen är inställd. Hudik vill inte spela matchen. De har några i truppen med influensaliknande symtom, så nu har beslutet tagits att det inte blir någon match. Vi vet inte mycket mer än så, säger sportchefen. 

Vimmerby Hockeys spelarbuss har vänt hemåt och hur det kommer bli med denna match nu är oklart. 

– Det är tråkigt så klart. Vi vill spela matchen. Samtidigt får man ha förståelse och respekt för att läget är som det är, säger Morgan Persson.

Hudiksvall HC:s sportchef Pär Langer säger så här om att matchen ställs in: 

– Det som har hänt är att en ledare och en spelare från oss insjuknade igår kväll. De har influensaliknande symtom och då kan vi inte utesluta coronaviruset. Vi som arbetsgivare vill ta vårt ansvar och spelarnas säkerhet går i första hand. 

Langer fortsätter:

– Vi har sagt att vi kan spela, men helst vill vi inte. Det finns ju en risk att fler i truppen är sjuka också med tanke på att vi har bott ihop. Men nu har hockeyförbundet tagit beslutet att vi inte ska spela matchen.

Inte heller HHC:s sportchef vet mycket om hur det kommer bli framöver:

– Vi vet inte om alla matcher i Hockeyettan ställs in eller hur det blir nu. Det är mycket oklart just nu och vi inväntar ytterligare besked från förbundet.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky säger så här när vi når honom på väg hem mot Vimmerby:

– Det är som det är och vi kan inte ändra de sakerna. 

Tränaren och laget var inställda på match fram till för en liten stund sedan. 

– Vi hade värmning på morgonen, sen lunch och så videogenomgång på hotellet. Sedan satt vi i bussen på vägen till Hudiksvall, när Mogge ringde och stoppade bussen så fick vi vänta en timme. Nu vet vi att det inte blir något och har vänt hemåt. 

Framtiden är oviss för Phil Horsky och hans mannar:

– Jag har ingen aning om vad som händer nu. Grabbarna får helgen ledigt och sedan kommer vi se vad som händer. Vi har kan bara vänta på mer info.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!