Andrae besviken över att JVM ställs in: "Sjukt dåligt"

Sent på onsdagskvällen svensk tid kom beskedet att junior-VM i ishockey ställs in. "Det suger", säger svenske lagkaptenen Emil Andrae.

Emil Andrae och Juniorkronorna får lämna JVM i förtid.

Emil Andrae och Juniorkronorna får lämna JVM i förtid.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Ishockey2021-12-30 11:30

Med covidsmittade spelare i flera av landslagen var det länge osäkert om Sveriges match mot USA skulle bli av på onsdagen.

Några timmar innan matchstart fick man beskedet att hela JVM som arrangerades i kanadensiska Edmonton och Red Deer, där Sverige genomförde sina matcher i gruppspelet, ställs in.

– Det suger. Jag vet inte riktigt vilka eller hur många spelare som är smittade, men det spelar egentligen ingen roll, säger Emil Andrae som var bedrövad när Sporten fick tag i honom.

– Detta är den sista juniorturnering jag kommer att vara med om.

Sverige hade inlett turneringen med två raka segrar, mot Ryssland och Slovakien, och 19-åringen från Västervik hade en god känsla.

– Vi hade börjat bra och har en grym grupp med individer som hade kunnat göra något riktigt bra. Det känns som att de tar det ifrån oss, säger den svenske lagkaptenen.

undefined
Emil Andrae och Tomas Montén.

Samma dag som Sverige skulle möta USA skulle ett bröllop arrangeras på hotellet där det svenska laget bor.

– Jag är djupt förvånad över hur lättillgängligt det har varit att komma in på hotellet. Självklart skulle det komma in positiva fall med tanke på den spridning de har i Kanada. Vi i Sverige har varit sjukt noggranna och det är en besvikelse att inte arrangemanget har varit tillräckligt noggrant. Just nu är vi alla sjukt besvikna över hur allt har blivit och speciellt över att vi spelare har offrat så mycket för denna turnering, säger Andrae.

Vad händer nu?

– Just nu sitter vi bara och väntar på att få resa hem. Sjukt trist för hela svenska folket som stöttat oss grymt bra både här och hemifrån, svarar Emil vars familj rest ända till Kanada för att stötta honom.

På en presskonferens natten till torsdag svensk tid meddelade Internationella ishockeyförbundets ordförande Luc Tardif att man hoppas få till en fortsättning på turneringen. Den skulle i så fall spelas någon gång efter herrarnas senior-VM i maj.

– Alla vill spela hockey, det därför vi är här. Nu blev det inställt. Om vi ska fortsätta spela framöver vet inte jag. Men det är klart att man vill spela hockey, svårare än så är det inte, säger Emil Andrae.

Emil avslutar med att ge en känga till arrangemanget.

– Att IIHF (International Ice Hockey Federation) har gjort detta upplägg är helt absurt. Det är sjukt dåligt och de förtjänar all kritik de får.

Karta: Red Deer
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!