Kamp mot klockan för VH-spelaren! • Hinner han till matchstart?

Matcherna duggar tätt för Vimmerby Hockey denna vecka. I onsdags besegrade laget Kalmar på bortais, under fredagskvällen kommer rivalen Västervik på besök. Vi tog en lägeskoll med tränaren Peter "Piva" Johansson, bara några timmar innan spännande drabbningen.

Peter "Piva" Johansson är huvudtränare i Vimmerby Hockey.

Peter "Piva" Johansson är huvudtränare i Vimmerby Hockey.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-23 16:40

Återigen match här nu. Gissar att det var en lugn träning igår, eller körde ni på som vanligt?

– Vi körde på ungefär som vanligt, svarar "Piva".

Det gör inte så mycket om spelarna är lite extra "nedbrutna" under försäsongen?

– Nej, det tycker jag inte. Denna vecka har dessutom varit lite lugnare överlag.

Rivalen Västervik väntar ikväll. Märks det att laget är lite extra laddat, eller ser man det bara som en träningsmatch i mängden?

– Nej, jag tror inte det känns som en vanlig träningsmatch, speciellt inte för de som är härifrån. Som jag har förstått det är det här mötet det viktigaste derbyt här uppe. 

Finns det något nytt att rapportera kring Oskar Hassell som skadade sig senast mot Kalmar?

– Nej, inget nytt. Han kommer inte vara med ikväll. Det väntar ytterligare undersökningar nästa vecka. 

Min kollega pratade med Pelle Johansson (sportchef) häromdagen, men han var inte specifik kring vad det är för typ av skada. Har du mer detaljerad info?

– Haha, nej det har jag väl inte. Han gör det bra Pelle.

Alexander Fredriksson har kallats tillbaka på grund av att ni har lite backbrist. Har han hunnit träna något?

– Nej, men han kommer förhoppningsvis ikväll och sen kan han vara med nästa vecka. Det tror och hoppas vi på. 

Är han aktuell för spel redan ikväll alltså?

– Vi får se om han hinner hit, det är vår förhoppning. Han kommer vara med som extraspelare är tanken.

En gammal hederlig "kamp mot klockan" gillar man ju. Nåväl, förlåt för insticket. Åter till frågestunden med "Piva".

Är det några fler förändringar i laget jämfört med Kalmar-matchen?

– Wiking (Malmunger) ska spela ikväll. Annars är det inte något annat, ja, förutom Fredriksson då. Adam (Petersson) kommer vara borta nån vecka till som det ser ut. Han har åkt på en muskelskada, men det är inget stort. Vid den här tiden på året är det dock inte värt att chansa. Det går åt rätt håll, men han är inte i full träning ännu.

Och Oskar Lindgren. Går det framåt för honom?

– Det har inte varit några bakslag i alla fall. Han har känt lite på isen före träningarna. Det går enligt plan. Jag har för mig att han sa att han kunde vara med lite mer på isen från och med nästnästa vecka. Det kommer ju trappas upp givetvis. Det har som tur är gått lite fortare än beräknat.

Efter matchen mot Kalmar var du nöjd med att ni värderade rätt i många situationer, och hade tålamod i uppbyggnadsspelet. Är det fortsatt fokus på det ikväll, eller är det helheten som gäller?

– Vi håller på att nöta grundspelet. Vi har knappt nuddat anfallsspelet än. Bara för jag säger så kanske det ser fantastiskt ut ikväll, men det tror jag inte. Vi har börjat lägga lite mer tid på försvarsspelet nu. Överlag tycker jag att vi på träningar, men även matcher, tar steg för steg i rätt riktning. Det vill vi fortsätta med. Men det har gått två dagar sen vi spelade, och vi har hunnit med en träning, så det kommer inte uppstå några underverk.

– Men jag gillar spelarnas sätt att vara. De vill någonting, och det märks att många här känner att de fått en chans till allsvenskt spel som de kanske inte hade fått ifall det inte blivit en uppflyttning.

Du har väl fått en slags succéstart på din tid här. Bryr man sig överhuvudtaget om att det är tre segrar inledningsvis, eller fokuserar du enbart på hur det ser ut i spelet?

– För mig är det viktigast att vi hittar rätt i spelet och har en bra attityd. Men jag vinner ju hellre tre än torskar tre. Man är skadad på något sätt, det är alltid så jäkla mycket roligare att vinna. Jag står hellre med tre segrar och att det är glada mungipor på träningarna, än att det ser förjäkligt ut och alla undrar hur det här ska gå. 

Men är det inte ändå så att det är viktigare för er som klubb, i det här läget jämfört med många andra, att få bra resultat mot bra motstånd? Med tanke på den oerfarenheten av allsvenskt spel.

– Absolut. Det sa vi också innan matchen mot Kalmar, att det kan vara värdefullt att få en bra värdemätare för att se om vi är på rätt väg eller helt åt helvete fel väg. Det betyder mer när det är mot lag som vi ska möta senare i höst, som dessutom har ett lag som ser väldigt bra ut på pappret. 

– Jag tycker Kalmar ska vara minst ett Play In-lag med den truppen. Men det är ju så, vi vann och kände oss på topp, medan de förlorade och förmodligen kände sig skitkassa. Det är lätt att dra för stora slutsatser vid den här tidpunkten på året. Men vi fick i alla fall ett kvitto på att vi gör någonting rätt, och det är bra för spelarna med mindre rutin att inse att de håller på den här nivån. Det är ett steg upp från Hockeyettan, men skillnaden är inte monumental.

Vimmerby Tidning liverapporterar matchen, som startar 19:00. Klicka HÄR för att ta er dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!