Kampen på läktaren redan igång

En sak är helt säker: Det kommer att bli lapp på luckan, fullsatt med 2500 personer i superderbyt mellan Västervik och Oskarshamn. I går var cirka 2200 förköpsbiljetter sålda. Men två frågor hänger fortfarande i luften. Vilket lag vinner matchen på isen? Och vilken klack vinner matchen på läktarna? – Det gör vi, säger både Johan Kullberg i Rödblåa Fans och Christoffer Liljegren i Blue Front Support.

Foto:

Ishockey2016-10-13 08:00

Det har hänt en hel del på väldigt kort tid i Västerviks IK. 2012 spelade klubben i division två – nu bara fyra år senare så har VIK allsvensk status.

– Det hade man inte kunnat drömma om när vi bildade Rödblåa Fans 2010, säger eldsjälen Johan Kullberg, som lovordar tränaren Mattias Karlin.

– Han är helt suverän, han kan verkligen trolla. Han har byggt upp en sådan enorm sammanhållning i laget sedan han kom hit, det sitter liksom i väggarna.

– Och spelarna som varit här länge, som Hedblad, Englund, ”PG” och Georgsson med flera, har snabbt lyckats föra över den lagandan till de nya killarna.

Hade du vågat tro på den här drömstarten med serieledning efter nio omgångar?

– Jag har länge haft en bra känsla för att det skulle gå riktigt bra, men serieledning – nä det är ju nästan för bra för att vara sant, säger Kullberg.

Även Blue Front Supports ordförande Christoffer Liljegren är imponerad:

– Framförallt är deras offensiv ruggigt bra. Men det är en lång serie på 52 omgångar och det kommer svackor även för dom. Jag kan inte se VIK som ett topp–två lag, däremot tror jag att de kommer att klara en slutspelsplats (topp–åtta).

”Organisatoriskt kaos”

Lika imponerad som han är över VIK:s prestationer på isen, lika oimponerad är han över klubbens agerande vid sidan av isen:

– Det har varit en jäkla massa strul. Vi ville ha mer än de 150 biljetter vi tilldelades, bortastå i Västervik tar ju 250 personer, men det verkar som om de inte pratar med varandra i den föreningen – det föll liksom mellan stolarna.

– Organisatoriskt verkar de inte ha koll på någonting, där håller Västervik verkligen inte allsvensk klass, dessutom har de den sämsta hallen i hela serien.

”Stöddiga VIK–supportrar”

Liljegren är också irriterad över VIK–supportrarnas stöddighet på sociala medier:

– Jag hoppas vi vinner och tar ner alla kaxiga VIK:are på jorden. Vi i IKO har 21 raka säsonger bakom oss i Allsvenskan, så VIK–supportrarna ska inte komma här och tro att de är bäst i världen bara för att de leder serien som nykomling, säger han.

Båda supportrarna är dock överens om en sak. Att det ska bli superkul med superderby.

– Jag hoppas att vi inte förlorar, då kommer jag att må skitdåligt. Men om vi förlorar på isen så ska vi i alla fall se till att vinna matchen på läktaren, avslutar Blue Front Supports ordförande.

– Härligt att de kommer med tre fulla supporterbussar, men det hjälper inte. Vi kommer att vinna matchen både på isen och på läktaren, kontrar Rödblåa Fans Johan Kullberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!