Kan bli spel inför tomma läktare

Spel inför tomma läktare i Hudiksvall. Det är vad som eventuellt väntar Vimmerby Hockey när de på fredag kan kvalificera sig till en historisk plats i kvalserien. "Vår styrelse kommer ha ett möte i morgon (torsdag), säger Hudiksvalls sportchef Pär Langer.

Frågan är om det slir inför tomma läktare för Tomas Rydén & Co på fredag i Hudiksvall?

Frågan är om det slir inför tomma läktare för Tomas Rydén & Co på fredag i Hudiksvall?

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-11 19:27

När Regeringen gick på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att det får vara max 500 personer på evenemang, får det konsekvenser för idrotten. Det innefattar kvalseriejagande Vimmerby.  

När vi pratade med Hudiksvalls sportchef Pär Langer i onsdags kväll, så sa han så här:

–  Vi följer händelseutvecklingen hela tiden förstås och vi kommer att följa de direktiv som gäller. Om det så är att vi kommer att spela inför tomma läktare, eller max 500 åskådare, vet vi inte just nu. 

– När sånt här sker i världen, så är hockeyn såklart ganska liten i sammanhanget. Vi får göra allt i vår makt för att begränsa spridningen med viruset. Det kommer snart besked från förbundet och även från HockeyEttan. Vi lyssnar till dem, säger Pär Langer och berättar vidare att han haft kontakt med hans sportchefskollega Morgan Persson i Vimmerby. 

I skrivande stund var det alltså oklart hur det blir i fredagens match i Hudiksvall. 

– Vår styrelse ska ha ett möte i morgon förmiddag och vi räknar med ett besked kring lunchtid på torsdag. Sedan kan det hända saker på vägen innan dess. 

Om det blir spel med åskådare. Hur gör ni urvalet?

– Det är en svår fråga, som många ställer sig. Vi har våra egna supporters, de med säsongskort, alla ungdomar som får gå in gratis och bortasupporters. Vi vet inte. Däremot ser det ut som att det blir match i alla fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!