"Kan inga dansmoves - får bli sälen"

Tomas Rydéns Vimmerby Hockey vann mot Huddinge och är vidare till playoff tre. Då fick målvakten ännu en gång göra sitt sälenhopp framför supportrarna. "Det går inte att beskriva publikens betydelse".

Tomas Rydén och hans Vimmerby vann borta mot Huddinge med 4-3.

Tomas Rydén och hans Vimmerby vann borta mot Huddinge med 4-3.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-06 22:52

För fjärde raka playoff-matchen vann Vimmerby. Och för fjärde raka matchen gjorde Tomas Rydén sitt segerhopp framför VH-klacken. 

–  De vill att jag ska dansa, men jag kan inte göra några dansmoves. Då får det bli sälen istället, haha. 

Du har växt ut till en publikfavorit, är det på grund av sälen?

– Jag hoppas inte att det är sälen, utan att de tycker jag spelar bra. Sedan är det självklart kul att vara uppskattad. Man får självförtroende och vill verkligen göra sitt yttersta för publiken. Man blir jättesmickrad, säger Vimmerbys burväktare. 

Tomas Rydén hyllar publiken, ännu en gång. 

– Det var fantastiskt tryck och man kan inte beskriva hur mycket de betyder för oss. Supportrarna ställer upp i vått och torrt och vi är glada att kunna ge dem segrar. 

Matchen då? Ja, målvakten är nöjd med lagets insats mot ett starkt Huddinge. 

– Vi spelar bra. De får ett tidigt mål mot oss, men vi slutar inte spela. Vi visar stark moral och viljan att aldrig ge upp. Det är ett starkt motstånd och de är skickliga offensivt, men vi gör det jättebra, säger målvakten. 

Hur var det när ni hamnade i tvåmålsunderläge?

– Det är tufft så klart. Man ser att laget är på gång och på väg framåt, så får de (Huddinge) någon skitstuds och gör mål. 

Men ni vände... 

– Detta är ett moralstarkt lag, ett karaktärslag. Vi reser oss gång på gång och det var riktigt starkt att vi vände och vann (med 4-3). 

Det var en het match mellan två bra lag.
Det var en het match mellan två bra lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!