Serieledande VH tar emot rivalen Tranås: "Otroligt kul"

VH mot Tranås. Behöver vi skriva mer? Ni förstår innebörden och matchens dignitet. Nu ska VH försöka ta andra segern i Allettan mot rivalen. "Det gäller att vi visar vår bästa sida i matchen", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

VH mot Tranås är ett möte som alltid framkallar känslor.

VH mot Tranås är ett möte som alltid framkallar känslor.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-30 15:45

Matchen som Sylvegård syftar på är inte vilken som helst. Som många av ser säkert vet kommer nämligen stora antagonisten Tranås på besök till Vimmerby under onsdagskvällen. På själva träningarna inför den stora fajten har många delar av spelet bearbetats. 

– Vi gick bland annat igenom andraperioden (mot Karlskrona) där vi var fast i egen zon mycket och vilka utvägar som finns. Sen nöter vi ofta på med samma typ av situationer som kan uppstå i spelet. Vi arbetar med grundfilosofin och de bitarna så att det sitter i ryggmärgen. De har varit mycket fem mot fem-spel också, så det har inte varit något unikt, berättar Sylvegård.

Ni har varit drabbade av sjukdomar under en längre tid, hur ser det ut på den fronten?

– Först och främst har vi fullt lag till träningen idag (läs: tisdag). Isac Göransson är tillgänglig igen efter skada. Det enda frågetecknet är Scott (Hector) som vi får se hur det står till med. Det ska göras nya undersökningar.

undefined
Scott Hector missar matchen mot Tranås.

Målvakten Scott Hector skadade sig mot Karlskrona i vad som såg ut att vara baksida lår.

– De var en sträckning eller bristning i baksidan, någonting i den stilen. Han behandlas och det kan ta tid, förhoppningsvis får vi mer information svart på vitt inom kort.

Är han tillgänglig för spel mot Tranås?

– Nej, det är han inte.

Lånebacken Kevin Israelsson från Växjö Lakers J20 finns tillgänglig, om han spelar är däremot oklart. 

– Det är någonting vi ska diskutera. Vi har sex ordinarie backar och Elias (Lindgren) som är avstängd men som såklart tränar på. Det är helt klart ett alternativ men först och främst vill vi lägga tid på dem vi har. Inget beslut är taget än.

Och till själva matchen då, hur kul ska det bli med derby igen?

– Otroligt kul. När vi spelade borta i första matchen var det väldigt bra tryck på läktarna och kul med en tajt och jämn match där vi drog längsta strået (VH vann med 3–1). Det gäller att vi spelar på topp och visar vår bästa sida i matchen, då ska det kunna bli bra.

undefined
Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Vad kännetecknar Tranås som lag?

– De är intensiva och kör på, hyfsat raka i spelet och går till "attack" i många situationer. Det gäller att vi är beredda i deras omställning från försvar till anfall. De gillar att ta den direkt till kassen och har många skridskostarka forwards. Tranås har dessutom fått in en kanadensare (Kalvyn Watson) som varit bra och stöpt om lite i laget. Det gäller att vi har koll på vem som har pucken. 

Med halva Allettan spelad befinner sig Tranås på femteplats. De har en bit upp till serieledande Vimmerby Hockey, som imponerat och spelat in 23 poäng på nio matcher.

Nu har ni mött alla i serien en gång. Känner ni er som ett av Allettans bästa lag?

– Det tycker jag, det är bara matchen mot Kristianstad (0–6) som vi är otroligt missnöjda med. Sen finns det alltid stunder i matcher som är mindre bra, men vi ställs mot motstånd som är väldigt skickliga. Jag tycker absolut vi är ett av de bästa lagen, utan att sticka ut näsan alltför mycket, säger Sylvegård och fortsätter: 

– Det gäller däremot att vi är ödmjuka och inser vad som gjort oss framgångsrika och fortsätta vara noggranna med dom sakerna. Det kommer bara bli tuffare.

Och tufft... Det lär det även bli på onsdagskvällen när rivalen Tranås kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!