Kanada med ny kross – Bedard tangerade rekord

Kanada krossade Österrike med 11–0 i junior-VM i ishockey. Då blev det ny succé, och ett tangerat målrekord, för den kanadensiska supertalangen Connor Bedard.

Kanadas Connor Bedard noterades för två nya mål i JVM – tangerat kanadensiskt JVM-målrekord.

Kanadas Connor Bedard noterades för två nya mål i JVM – tangerat kanadensiskt JVM-målrekord.

Foto: Darren Calabrese/The Canadian Press via AP/TT

Ishockey2022-12-30 08:25

Bedard inledde matchen med att spela fram kedjekamraten Dylan Guenther till 1–0 efter drygt fjorton minuters spel. När sextio minuter spelats hade 17-åringen noterats för två mål och fyra assist.

Därmed tangerade supertalangen ett nytt JVM-rekord. Forwardens två mål i matchen innebär att han nu har gjort 14 JVM-mål – flest mål för Kanada någonsin i JVM-sammanhang. Bedard delar just nu rekordet med NHL-stjärnan Jordan Eberle.

– Jag är bara en spelare i laget. Vi har så många killar som är speciella spelare. Jag är bara här som en av killarna. Och uppenbarligen försöker jag bidra, säger Bedard.

I denna turnering leder Bedard poängligan med 14 poäng på tre matcher, vilket är sju fler än kanadensaren Logan Stankoven på andra plats.

Tidigare i turneringen tangerade Bedard, som väntas gå som nummer ett i sommarens NHL-draft, det kanadensiska rekordet för antal poäng i en och samma JVM-match. Detta då han gjorde tre mål och fyra assist när Kanada besegrade Tyskland med 11–2.

På söndag möter Kanada Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!