Kanadensaren på plats i Vimmerby: "Vill leverera här"

Klockan 12:20 på torsdagen landade Todd Winder på Arlanda. Några timmar senare gjorde han entré i Vimmerby Ishall. "Jag har bara hört gott om Vimmerby och svensk hockey", säger nyförvärvet.

Todd Winder var på plats i Vimmerby för första gången under torsdagseftermiddagen.

Todd Winder var på plats i Vimmerby för första gången under torsdagseftermiddagen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-09-03 19:15

Från Toronto i Kanada till Paris i Frankrike. Från Paris till Sverige och Stockholm för vidare färd mot Vimmerby. Det var en hektisk torsdag för Vimmerby Hockeys nyförvärv Todd Winder, som till slut var på plats i Vimmerby under eftermiddagen. 

– Jag vet faktiskt ingenting om staden och jag vet inte hur stället där jag ska bo ser ut än, säger en trött Todd Winder när vi träffar honom utanför Vimmerby Ishall. 

De senaste säsongerna har Todd Winder öst in poäng i Usports – som är den bästa collegeligan i Kanada. Totalt gjorde han 127 poäng på 106 matcher för sitt Guelph Gryphons. Det är bättre statistik än vad exempelvis succéspelaren Kristoff Kontos hade när han spelade i samma liga.

– Förhoppningen är att kunna leverera här också. Jag skulle beskriva mig själv som en forward som gillar att åka mycket skridskor och göra mål och passa fram, säger han.

Det här blir hans första utlandsäventyr i karriären.

– Det ska bli spännande. Jag har bara hört gott om Vimmerby och svensk hockey.

Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, är nöjd med att kanadensaren ansluter:

– Det känns väldigt bra att Todd är här. Det är en glad och positiv kille som har följt oss i de inledande träningsmatcherna. Det märks att han är spelsugen.

Är han aktuell för spel redan mot Tranås på fredag kväll?

– Kanske. Vi får se hur han känner sig efter den långa flygresan. Allt pappersarbete är i alla fall klart.

Inte heller Winder själv vet om han ska spela på fredag.

– Det är inte mitt beslut, så jag vet faktiskt inte. Jag har inte hört något om det än.

Resultatmässigt har Vimmerby Hockey inlett försäsongen urstarkt. Det har blivit tre raka segrar: 4–2 mot Kalmar, 5–1 mot Nyköping och 5–1 mot Tranås.

– Vi har tagit stora steg de senaste veckorna. Sedan finns det förstås saker som behöver förbättras, bland annat positionsspelet över hela banan. Vi skruvar på de små detaljerna hela tiden, säger Phil Horsky.

Nyförvärvet Eric Backman får vänta på sin debut i VH-tröjan. Inte heller Max Popovic, som har varit skadad en tid, kommer vara med mot Tranås.

– Vi vill inte stressa fram något med dem, säger Horsky.

Gustav Bågenvik som startar i målet.

* Ni kan följa fredagens träningsmatch mellan Tranås och Vimmerby på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Det är nedsläpp 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!