Kanadensarna om slutspelet: "Roligast av allt"

Mer än två veckors väntan är över. Sporten träffade Vimmerbys kanadensare Josh Brittain och Todd Winder inför slutspelsfighten mot Mörrum. "Att spela slutspel är det roligaste av allt", säger de båda.

Kanadensarna Josh Brittain och Todd Winder ser fram mot veckans matcher när slutspelet drar igång.

Kanadensarna Josh Brittain och Todd Winder ser fram mot veckans matcher när slutspelet drar igång.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-03-29 17:00

Taggade till tusen. Så kan vi sammanfatta det samlade intrycket av mötet med Josh Brittain och Todd Winder dagen innan slutspelspremiären borta mot Mörrum. 

Vi stämde träff på en uteservering i Vimmerby. Duon hade för övrigt mycket gott att säga om livet i den lilla småländska staden. 

– Vi har fått ett fantastiskt bra mottagande. Alla är trevliga och vänliga här. Många är också bra på att prata engelska, säger Josh Brittain och får medhåll av landsmannen Todd Winder. 

Den väldige Brittain berättar bland annat om ett instagrammeddelande han fick från kaptenen Anton Carlsson innan han anlände till Vimmerby, där han hälsades varmt välkommen.

– Jag fick ett bra intryck direkt och det är bra killar i gruppen. 

– Det liknar hur det är hemma. Det är mysigt i Vimmerby och det är fina omgivningar, säger Todd Winder, som precis som Josh kommer från en mindre ort i Kanada. 

Nu har båda varit här en längre tid – och nu går de in i säsongens viktigaste skede. 

Vad har ni för erfarenhet av slutspel?

– Bara bra, säger Josh Brittain och syftar till när han var med och blev slovakisk mästare med Banska Bystrica 2018 – och när han var en av spelarna i det framgångsrika kanadensiska J18-landslaget som spelade i VM i Ryssland inför fullsatta läktare. 

– Jag har inte spelat så många slutspel, men vi vann mästerskapet med min skola (University of Guelph) förra säsongen, säger Winder. 

Vad tycker ni om att det avgörs i bäst av tre matcher?

– Det är helt klart en utmaning med så få matcher som det är här i ett slutspel. Det gäller att prestera och man har inte råd med misstag i en så kort matchserie, säger Brittain. 

Ni har inte spelat match på länge. Hur ser ni på det?

– Josh och jag har kört på väldigt hårt individuellt och vi har också tränat väldigt bra med laget, säger Winder.

– Phil (Horsky, VH-tränaren) har förberett oss på bästa sätt. Det känns som att vi är ännu bättre nu, menar Brittain och tillägger att det är oerhört viktigt att Vimmerby försöker ta kommandot i matchen direkt och att de är fullt påslagna från första nedsläpp. 

Vad är era tankar om Mörrum?

– De har många bra spelare, inte minst Marcus Paulsson. Honom måste vi ha koll på, men jag tycker att vi är bättre än Mörrum som lag, säger Josh Brittain. 

VH har vunnit tre av fyra matcher mot Mörrum hittills. 

Josh Brittain.
Josh Brittain.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!