Kanoninsats av VH mot seriefavoriten

Vimmerby Hockey fortsätter att övertyga. Mot Kristianstad var VH klart bättre och vann fullt välförtjänt med 4-1.

Markus Modigs gjorde mål igen när Vimmerby besegrade Kristianstad med 3-1.

Ishockey2017-11-18 16:10

Starten var jobbig, men sedan var det Vimmerby för hela slanten i den första perioden. Skyhöga seriefavoriten Kristianstad hängde inte med i svängarna när ett formstarkt VH drog upp tempot.
Spelövertaget första 20 tog Vimmerby till en 1-0-ledning i paus, vilket var klart i underkant. Som så många gånger den här säsongen nätade seriens skyttekung Markus Modigs. Han klappade in en retur på en retur och fixade matchens första mål, tillika Modigs 15:e mål.
Det här var en av ”Tigrarnas” bästa perioder i höst.

Mittperioden följde ungefär samma mönster, med hemmalaget som spelförande. 2-0 kom också rättvist, då Hampus Harlestam i hög fart och i snäv vinkel snitsade upp pucken i främre krysset.
Vi var på väg mot en hyfsat stabil 2-0-ledning in i den andra periodvilan – men med blott 20 sekunder kvar fick Acke Ringström kanonträff från offensiv blå och satte reduceringen.
Vimmerby ruskade av sig 2-1-målet snabbt. Några minuter in i sista hade VH på nytt ett tvåmålsöverläge. Jakob Karlsson tog tillvara en riktig ”indianare” och frispelade Jesper Kokkonen, som pangade dit 3-1. Mathias Wigley satte sedan 4-1 i öppen kasse.
I ett mycket bra VH var Ludvig Jardeskog, Pelle Ström, Albin Runesson, Jakob Karlsson och Jesper Kokkonen några av de mest framträdande.

Matchfakta: Vimmerby-Kristianstad: 4-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (8.01) Markus Modigs (Sebastian Åkesson, Jakob Karlsson).
Andra perioden: 2-0 (25.40) Hampus Harlestam (Albin Runesson), 2-1 (39.40) Acke Ringström (Amil Krupic).
Tredje perioden: 3-1 (43.21) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson), 4-1 (59.41) Mathias Wigley (Jakob Karlsson)
Utvisningar VH: 4x2. KIK: 4x2.
Skott: 16-6, 8-7, 21-6