Kanonstart för VH i playoff

Vimmerby fick en perfekt start i playoff. Seger med 3-2 mot Skövde i Billingehovs ishall. Markus Modigs och Jesper Kokkonen såg till att vända 0-1-underläget från den första perioden. Nu har VH ett gyllene läge att ta sig vidare till nästa steg.

Jesper Kokkonen blev matchvinnare med två mål för VH mot Skövde.

Jesper Kokkonen blev matchvinnare med två mål för VH mot Skövde.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-03-02 20:10
Svag förstaperiod, stark mittperiod – och hyfsad tredje.
Så kan man snabbat sammanfatta Vimmerbys insats i det första playoff-mötet.
Att det fanns mer spelmässigt i VH att önska må vara hänt. Laget vann och det är vad det handlar om i playoff. Ju längre matchen fortskred, desto bättre blev Vimmerby.
Skövde gick till periodvila i ledning med 1-0. Duktige Viktor Jörnevik utnyttjade ett grovt felpass av David Stenbacka djupt in i Skövdes zon. Han kom ren från egen blå och satte pucken i nät.
I mittperioden vände VH till 2-1 efter att comebackande Markus Modigs (en av Vimmerbys bästa spelare) fick öppet mål efter skottretur av Dennis Fröland. Med knappt fem minuter kvar av perioden tråcklade teknikern Jesper Kokkonen (mycket bra även han) på något sätt in ledningsmålet efter vunnen tekning av David Stenbacka. VH gjorde en bättre andra period, minimerade misstagen i egen zon och var också effektivare framåt när lägena kom.
I sista perioden öppnade VH starkt och skapade omgående tryck och ett par vassa chanser framför Skövde-målvakten Daniel Marmenlind. 3-1-målet var därför väntat. Jesper Kokkonen trampade runt sin back och sköt ett skott som Marmenlind räddade, men där pucken ändå studsade in i mål via en Skövde-back.
En VH-utvisning gav hemmalaget en biljett in i matchen. Alexander Henriksson satte snyggt reduceringen till 2-3 i numerärt överläge och gav hopp till Skövde. Men några fler mål blev det inte.
VH har nu skaffat sig ett mäktigt grepp om en plats i playoff 2. Om Skövde ska ta sig vidare till nästa steg krävs att de vinner både på lördag och söndag – i Vimmerby.
I VH var målvakten Viktor Kokman bäst tillsammans med Kalle Johansson, Markus Modigs och Jesper Kokkonen.

Skövde-Vimmerby: 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Första perioden: 1-0 (14.19) Viktor Jörnevik.
Andra perioden: 1-1 (28.39) Markus Modigs (Dennis Fröland), 1-2 (35.53) Jesper Kokkonen (David Stenbacka).
Tredje Perioden: 1-3 (44.02) Jesper Kokkonen (Oscar Josefsson), 2-3 (51.01) Alexander Henriksson (Adam Rundqvist), spel 5 mot 4,
Utvisningar Skövde: 3x2, VH: 4x2
Publik: 2159
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!