Kaos i hockeyettan – match ställs in

Kaoset i hockeyettan fortsätter. Nu ställs söndagens match mellan Karlskrona och Dalen in. –Se där. Om KHK bestämt så är det deras val, säger Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson till TT.

Söndagens match i hockeyettan mellan Karlskrona och Dalen ställs in. Arkivbild.

Söndagens match i hockeyettan mellan Karlskrona och Dalen ställs in. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2021-10-22 19:35

Konflikten handlar om att Boden och Karlskrona valt att stå utanför hockeyettans avtal med ATG kring intäkter för tv-sändning av matcher. De två klubbarna vill behålla rättigheterna till tv-sändningar då de anser att de själva kan tjäna mer pengar än vad det centrala avtalet ger.

Ett beslut som fått flera klubbar i serien att vägra åka på bortamatcher till Boden och Karlskrona.

"Kom inte något svar"

I tisdags beslutade Ishockeyförbundets styrelse att ge klubbarna ett tillfälligt sändningstillstånd som ska gälla fram till årsskiftet och samtidigt rekommenderade man tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till de lag som vägrar spela matcher.

Ett hot som inte verkar bita på klubbarna i serien.

Fredagens möte mellan Piteå och Boden ställdes in sedan Norrbottenslaget beslutat sig för att stanna hemma – och nu kommer även besked om söndagens möte mellan Dalen och Karlskrona ställs in.

– Dalen hade fram till klockan 10 i dag på sig att svara på om de avsåg medverka eller inte. Eftersom det inte kom något svar så beslutade förbundet vid 3-tiden att matchen skulle ställas in, säger Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist till TT.

"Bara beklagligt"

Ett beslut som Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson inte kände till. När TT pratade med honom under fredagseftermiddagen hoppades på en lösning som skulle göra att matchen kan spelas.

– Se där, vi hoppas på spel, men om KHK har bestämt så är det deras val. Vi är fortsatt lösningsfokuserade, säger han.

I Karlskrona har man inte fått någon information om att Dalen velat förhandla.

– Kommunikationen går via förbundet och de har tagit beslut att det här blir ett tävlingsärende. Dalen har krävt att vi ska sända genom ATG:s plattform för att komma till matchen och vi har erbjudit oss att inte sända överhuvudtaget. Det här beslutet får stå för dem, säger han och fortsätter:

– Och då ska ju matchen dömas 5–0. Det är bara beklagligt att man tillåter att hockeymatcher inte avgörs på isen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!