Kaos i Hockeyettan – klubben vägrar att spela matchen

Det stormar rejält i Hockeyettan. I den södra serien har det uppstått kalabalik efter att Mörrums GoIS lämnat önskemål om att flytta onsdagens match mot Karlskrona HK, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Karlskrona HK:s val att inte skriva på tv-avtalet med Hockeyettan har skapat irritation hos konkurrenten Mörrums GoIS.

Karlskrona HK:s val att inte skriva på tv-avtalet med Hockeyettan har skapat irritation hos konkurrenten Mörrums GoIS.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-10-11 14:39

Bakgrunden till Mörrums önskemål om att flytta onsdagens bortamatch mot Karlskrona HK ligger i att de sistnämnda valt att inte skriva på tv-avtalet med Hockeyettan. 

I helgen uppstod en liknande situation i den norra serien, där Örnsköldsvik HF inte ville spela borta mot Boden HF. Anledningen är att Örnsköldsvik hävdar att de skulle förlora ekonomiskt på att spela matchen eftersom Boden inte är anslutna till ATG Hockeyettan och det tv-avtal som finns. 

Olof Östblom, tävlingsansvarig på Svenska ishockeyförbundet, tog beslutet att flytta söndagens match. 

– Jag fick ett mail från ATG Hockeyettan om att matchen skulle flyttas, då flyttade vi fram matchen. Men efter kontakt med Boden som tydligt klargjorde att de absolut inte var intresserade av att flytta matchen så var planerna att matchen skulle genomföras, sade Olof Östblom till NSD.

Söndagens match spelades inte och det återstår att se om matchen ska spelas på ett annat datum eller om Boden får en WO-seger. 

– Vi kommer att ta in yttranden från domare och bägge lagen. Sen kommer vi att ta ett beslut i tävlingsnämnden. Förhoppningsvis har vi ett besked inom några dagar. Detta är en helt unik situation och jag har aldrig varit med om detta tidigare. Örnsköldsvik hade inga fysiska hinder vad jag vet att inte kunna spela matchen, säger Olof Östblom.

Och nu vill alltså Mörrums GoIS flytta sin bortamatch i den södra serien mot Karlskrona HK på onsdag. Det rapporterar Blekinge Läns Tidning. 

– Karlskrona HK gled igenom förra säsongen på en räkmacka med ekonomiskt mycket bättre tv-ersättning från ligaorganisationen än övriga lag i den södra serien. Det räcker nu, både Boden i norr och Karlskrona i söder bör rätta in sig i ledet och göra det ganska så snart om inte allt ska braka loss, säger Mörrums GoIS IK:s ordförande Anders Gustavsson till BLT

Gustavsson fortsätter:

– Majoriteten av lagen i den södra serien tycker att Karlskrona gör fel.

Gustavsson befarar att fler lag kan komma att begära att matcher flyttas. KHK:s klubbchef Per Rosenqvist säger nej till en flytt av onsdagens match. Han säger också att man inte bryter mot något avtal – då man inte skrivit på något.

– Hockeyettan äger inte rättigheterna, det är alltid arrangerade klubb som gör det. Har man inte skrivit på ett avtal så kan inte ligaorganisationen kräva att man ska sända matchen, säger Rosenqvist till BLT.

undefined
Vimmerbysonen Eric Karlsson är tränare för Karlskrona HK.

Vimmerby Hockey, som spelar i samma serie som Mörrum och Karlskrona, ska enligt spelschemat möta KHK på bortaplan på söndag, den 17 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!