Kaos och underläge – då fixade Dahl tre poäng

1–2-underläge med tre minuter kvar. Då vände Virserum – och avgjorde med en minut kvar. Men efteråt handlade det mesta om allt kaos runt och på isen. – Det var parodi på hög nivå, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Matchvinnaren Simon Dahl.

Matchvinnaren Simon Dahl.

Foto:

Ishockey2016-10-17 13:30

Virserum tog säsongens andra seger genom att bortaslå Diö med 3–2 – och matchen lär nog spelarna minnas länge och beskriva med ord som kaos. 

Allt tog sin början efter andra periodens slut, då Virserums tränare Fredrik Pettersson munhöggs med huvuddomaren och blev sedan avvisad.  

– Jag stod och pratade med honom som gav oss en varning för sent byte. Han bad mig att kliva ner till sargkanten, sen sade jag okej och gick därifrån men då skrek han och sa att jag inte fick vara kvar i hallen längre, säger Fredrik Pettersson. 

Med huvudtränaren bortplockad fick materialen leda Virserum i tredje perioden där allt hände. 

De fick bland annat en utvisning efter att tränaren Fredrik Pettersson varit i hallen. 

– Det var helt sjukt. Jag gick upp i cafeterian för att köpa en Loka, jag såg att spelet stannade men jag fattade inte varför. Men det var för att jag var i hallen och då fick vi en tvåa.

Var tog du vägen sen och kunde du se något?

– Nej, då vågade jag inte köra ut huvudet. Jag satt i omklädningsrummet och följde matchen på stats, säger han. 

Där fick han följa en spännande avslutningsperiod. Rodin Jardebrink sköt 1–0 innan Diö fullbordade sin vändning till 2–1 när tre minuter återstod. 

Kört? Nej. 2–2 genom Markus Jardebrink efter 58.08 och 3–2 genom Simon Dahl med exakt en minut kvar. 

– Det var hur skönt som skönt just för att matchen var som den var. Det var riktigt kaos, domaren var inte av yttersta världsklass, säger Simon Dahl.

Beröm till målvakten Tobias Thuresson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!