Karlsson och VH fick fira rejält: "Slog rekordet"

Sådär. Då är Jakob Karlsson ny rekordman i Vimmerby Hockey. Han passerade Christian Widéen och har nu gjort flest poäng i VH. Tvåmålsskytten fick också fira seger mot Segeltorp (7–2). "Han är väl värd att slå rekordet", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Japp. Numera är Jakob Karlsson ny rekordman i VH. Han har gjort flest poäng i klubben. Detta efter två mål när Vimmerby vann mot Segeltorp.

Ishockey2023-02-03 22:48

Det har bara varit en tidsfråga.

Nu är det inte det längre. När Jakob Karlsson vackert snitsade in 2–1 för VH i numerärt underläge, fint framspelad av Anton Carlsson, innebar det samtidigt att han passerade nämnde Widéen och gjorde sitt 313:e poäng i VH-dressen.

Av bara farten passade han också på att snyggt göra 3–2 några minuter senare i mittperioden. Innan dess hade han faktiskt varit mållös i vårserien, precis som kedjekamraten Anton Carlsson. Han fick också till en fullträff när han pangade dit 5–2. Carlsson stod dessutom för tre målgivande passningar i matchen.

– Vår förstakedja var riktigt bra och den som var bärande för oss. De visade verkligen vägen, tyckte tränare Sylvegård.

Jo, det är bara att instämma. Utöver Karlsson/Carlssons tre mål stod tredjelänken i enheten, Eddie Levin, också för två mål.

Matchen i sig var ingen höjdare spelmässigt från Vimmerbys sida under de två första perioderna.

– Nä, det var ganska så jämnt de två första. Vi kom inte upp i den nivå vi kan.

Varför?

– Det gick lite för sakta, spelvändningarna var för långsamma och vi åkte inte heller tillräckligt mycket skridskor. Första halvan tycker jag också det brister i passningsspelet, ungefär som mot Borås. Sen gör vi det bra i sista, där inte Segeltorp hänger med.

Ledning med 3–2 efter två perioder, blev till slut 7–2 efter en stark VH-avslutning.

– Det var skönt att vi vann och att vi gjorde så många mål inför så mycket åskådare (1233), sa Hampus Sylvegård.

Vinsten innebär att VH har fyra poäng tillgodo på tabelltvåan KRIF, som avgjorde mot Huddinge, tolv sekunder före slutsignalen.

Redan på söndag väntar ny match, topplaget Eskilstuna på bortais.

VH-målen: 1–1 (08.31) Eddie Levin (Anton Carlsson, Hugo Lindman Gustafsson), 2–1 (27.29) Jakob Karlsson (Anton Carlsson, Oskar Lindgren), 3–2 (35.27) Jakob Karlsson (David Thomson, Balint Horvath), 4–2 (47.20) Isac Andersson (David Thomson, Balint Horvath), 5–2 (51.24) Anton Carlsson (Hugo Ollila, William Alftberg), 6–2 (51.54) William Dageryd (Ludvig Vännström, Oscar Gustafsson), 7–2 (56.19 Eddie Levin (Anton Carlsson, Pelle Ström).