Kapten Karlsson om spöklaget: "Vi har gått i fällan"

Fjärde förlusten på fyra försök. Vimmerby Hockey har haft det förfärligt svårt att bemästra Skåne-laget Kristianstads IK den här säsongen. "Vi har varit drivande i spelet", säger Jakob Karlsson, kapten i VH, efter 0–4-förlusten.

Kapten Jakob Karlsson och hans Vimmerby Hockey lyckades inte att besegra Kristianstad den här gången heller.

Kapten Jakob Karlsson och hans Vimmerby Hockey lyckades inte att besegra Kristianstad den här gången heller.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-02-07 22:04

Vimmerby Hockey har varit en munsbit för Kristianstad den här säsongen. På fyra möten har KIK sopat banan med VH och gått segrande ur alla strider, så även under onsdagskvällen när VH föll tungt. Sporten pratade med en märkbart besviken kapten efter matchen.

– Det var jobbigt. Det här var en match vi väldigt gärna ville vinna, men vi möter ett bra lag. Som alla andra matcher får de ett billigt mål efter fem minuter och vi får inte hål på dem med chanserna vi har. De är försvarsstarka och ju längre matchen går måste vi ta lite mer risk, säger Jakob Karlsson i VH.

Hur kommer det sig att ni haft det så svårt mot just Kristianstad?

– Vi har varit drivande i spelet i nästan alla matcher, men sen är det ett bra lag med jättemycket allsvensk rutin. De har haft en bra defensiv framförallt mot oss och fått spela på ledning. Det har gett dem en frihet och möjligheten att spela utan risk. Vi har gått in i fällan, samtidigt måste vi chansa när vi ligger under med två mål med tio minuter kvar.

Förlusten gör att det tajtar till sig rejält i tabellen. VH är trots förlusten fortsatt i serieledning, dock med en match mer spelad än Halmstad tre poäng bakom. Ett fortsatt gynnsamt utgångsläge.

– Det här var vår andra förlust på 19 matcher. Det är ett helt otroligt facit, jag har aldrig varit med om det innan. Det är bara att glömma och ta nya tag på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!