Kapten Karlssons kvittering bäddade för festen: "Det var magiskt"

21 sekunder kvar. Då klev han fram. Som hjälte. Igen. Jakob Karlssons 2–2 för Vimmerby hemma mot Djurgården följdes av ett öronbedövande vrål. "Pucken studsade och jag är bara glad över att jag fick se den gå in", sa VH-kaptenen om målet som ledde till att laget kunde vända och vinna med 3–2 efter straffar.

Jakob Karlsson räddade VH med en sen kvittering mot Djurgården och såg till att laget kunde vända och vinna med 3-2 efter straffar.

Jakob Karlsson räddade VH med en sen kvittering mot Djurgården och såg till att laget kunde vända och vinna med 3-2 efter straffar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-02 22:40

Inför debuten i Hockeyallsvenskan har Jakob Karlsson pratat mycket om vilken skillnad det är på nivån jämfört med Hockeyettan. Efter segern mot Djurgården poängterade han det igen.

– Det är stunder som den här som får en att reflektera över vilken utveckling vi har haft som lag och hur stort det är att få den här chansen. Hade vi inte gått upp så hade vi stått här och pratat om en match mot Mörrum hemma. Då hade det inte varit en fullsatt hall med publik som fått uppleva en seger mot Djurgården och fått ett minne för livet. Det är verkligen magiskt och jag känner en stor stolthet över killarna i och kring laget, sa Karlsson.

Men, vi tar det från början. I den första perioden kom Djurgården ut starkt och tog ledningen. VH lyckades ändå kvittera innan perioden var över.

– Det var nog vår första rejäla chans. Jag fick ett bra skottläge, men pucken ställde sig på kanten så jag fick ingen bra träff. Som tur var blev det retur och skönt att Ludwig Wistén hann fram och satte 1–1 på den, sa Karlsson som tyckte att VH höjde sig i andra.

– I första var vi för passiva. Kanske lite tyngda av stundens allvar när vi inte vet vad som väntar mot ett så bra lag som Djurgården. I andra släppte det mer och vi körde bara på. Jag kände att vi hade lite grepp om det fram tills vi åkte på en utvisning i tredje.

VH klarade ändå av det spelet i numerärt underläge, men kort senare kom 2–1 för gästerna. Som såg ut att bli förödande.

Då klev han fram.

Kaptenen.

 Som så många gånger förr.

– Vi spelade sex mot tre på slutet och det får man inte chansen till så ofta. Vi öste på och till slut fick jag tag i pucken och lyckades få träff på den. Det var så skönt att se den gå in i mål.

Målet bäddade för straffavgörandet där Karlsson återigen fick chansen. Han lade lagets andra straff.

– Det gick ju bra i premiären mot Nybro. Nu har straffkungen abdikerat. Det finns andra som gör det bättre. Inte minst Jesper Kokkonen. Han har satt tre av tre för oss så här långt. Det är väldigt imponerande.

Sista ordet fick dock Isak Hansen. Efter att målvakten Robin Christofferssen räddat två av Djurgårdens straffar klen norrmannen fram och gjorde förlösande 3–2.

Kapten Karlsson njöt i fulla drag och uppskattade att kunna ge lagets trogna fans en seger mot mäktiga Djurgården.

– Det är så häftigt att vi kan bjuda dem på det. Full lada hemma mot Djurgården och vi går och vinner. Det hade nog inte många trott ändå.

Mycket till rast och ro eller tid att fira den historiska triumfen blir det inte för Karlsson och resten av VH-gänget.

Efter torsdagens förmiddagsträning väntar en bussresa norrut. Med destination Mora.

– Det är bara att gnugga på och köra igen på fredag. Det ska bli kul att möta Mora, säger Karlsson med en extra tanke på att tidigare VH-spelaren Markus Modigs spelar där.

– Men han har varit skadad en del på sistone så det är inte säkert att jag får möta honom. Men det ska bli kul att träffa honom och snacka lite i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!