Kaptenen: "Hoppas styrelsen har koll på läget"

Jakob Karlsson, VH.
Jakob Karlsson, VH.

Beskedet att Oskar Lindgren lämnar Vimmerby Hockey väcker blandade känslor hos lagkaptenen Jakob Karlsson. "Som arbetstagare kan jag bara acceptera beslutet och fokusera på vår uppgift. Samtidigt kan jag ur ett supporterperspektiv förstå att det känns konstigt", säger han.

Ishockey 9 februari 2024 15:00

Vimmerby Hockeys val att sälja Oskar Lindgren till Tingsryd inför slutspurten av Allettan och ett stundande slutspel har väckt mycket känslor. Jakob Karlsson försöker att se saken ur olika perspektiv. Dels som lagkapten, men även som en supporter som är mån om klubbens framtid.

– Jag har inte stenkoll på klubbens ekonomi, men hoppas att styrelsen har koll på läget och agerar korrekt utifrån det. I grunden så straffas vi nu för att det förra året blev så dåligt ekonomiskt. Sedan går det att ha åsikter kring hur förbundet tillämpar licensreglerna. Hade de används fullt ut de senaste säsongerna så hade många klubbar drabbats. Det är trist att det inte är lika för alla, säger han.

Hur ska ni hantera situationen som grupp i laget?

– Vi kan bara se framåt. Vi har satt oss i en bra position och har en placering bland de fyra främsta inom räckhåll. Det hade varit en stor fördel om vi kan försvara en plats bland de två och få slippa spela kvartsfinal. Jag är inte orolig för att vi ska tappa så mycket i styrka i laget. Spelarna som är kvar får chansen till mer istid och vi har många starka backar i truppen.

På söndag väntar nästa match mot Mariestad, som krigar i botten av tabellen.

– De har gått sämre än många trodde, men bortamatcherna är alltid tuffa och vi möter ett lag i poängbehov. Det kommer bli tufft.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa