Kaptenen i lånad skjorta efter flygstök

Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam får göra sin första landskamp i lånade kläder då hans väska försvann på flyget till Tjeckien. –Ja, det blir en lånad skjorta, jag har ingen necessär, jag har det jag hade på mig när vi reste, säger han.

Sam Hallam, till höger, får låna skjorta till sin Tre Kronor-debut.

Sam Hallam, till höger, får låna skjorta till sin Tre Kronor-debut.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ishockey2022-11-10 12:54

Tre Kronor möter Tjeckien i Ceske Budejovice på torsdagskvällen i starten av Karjalaturneringen, tillika Hallams debut som förbundskapten.

Den förre Växjötränaren och hans lag fick uppleva en småstrulig resa ned till Tjeckien i onsdags med flygförsening och bagage som inte kom fram. All utrustning är dock på plats.

Den frivilliga isträningen i onsdags kväll blev inställd då laget inte hann fram i tid, men Tre Kronor gjorde en kort matchvärmning på torsdagsförmiddagen.

"Inget att klaga på"

Hallam tonar ned betydelsen av strulet och den missade isträningen och säger att den inte påverkar.

– Nej, inte det minsta. Vi har varit förskonade från skador, alla killar har sitt bagage på plats, vi kom fram i tid till hotellet och vi fick en bra middag och ett kort möte där vi kollade igenom tisdagens träning för lite detaljer. Det finns inga omständigheter att klaga på, säger han och tillägger:

– Det handlar om att ha fokus på att leverera när vi ska göra det och det är i kväll.

Själv får han dock låna ihop kläder till sin debut. Presschefen Linus Hugosson bistår med skjorta.

Jakt på linser

Han har gott hopp om att få återse sin resväska.

– Ja, det tror jag. Sedan om den hinner dyka upp inför matchen i kväll är en annan fråga, men jag har köpt en tandborste, tandkräm och en deo. Det är linserna då, men jag tror det finns linser här i Tjeckien också, säger han.

TT: Hur ser du personligen på matchen?

– Jag har försökt förbereda mig länge. Det gäller att leverera när matchen börjar, just nu känner jag mig väldigt lugn. Jag har fått många frågor kring det här om press och så, men mitt jobb handlar om att vara fokuserad på vad som händer på isen här och nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!