Kaptenen: "Tråkigt att det blir så här"

I helgen kom beskedet att Djurgårdens tränare Robert Ohlsson lämnar efter säsongen. Med knappt tre veckor till slutspelet startar. Tajmingen på det? –Inga kommentarer, säger lagkaptenen Henrik Eriksson efter förlängningsförlusten, 4–5, hemma mot Leksand.

Leksands Carter Ashton och Djurgården Tobias Ekberg i kamp om pucken.

Leksands Carter Ashton och Djurgården Tobias Ekberg i kamp om pucken.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ishockey2021-03-09 20:41

Djurgården såg ut att gå mot en trepoängare hemma på Hovet, men tappade en 4–2-ledning efter drygt halva matchen till 4–5-förlust efter förlängning.

– De låg där och väntade på oss, de tre poängen, men vi sket i att ta dem, säger lagkaptenen Henrik Eriksson frustrerat efteråt.

Det var Djurgårdens första match sedan klubben i lördags efter en tid av spekulationer gick ut med att tränaren Robert Ohlsson, som tog laget till SM-final 2019, lämnar efter säsongen, hans femte i klubben.

Olika uppgifter säger att han hamnar i Skellefteå.

– "Robban" har kommit hit med en tro på att vinna och har gjutit in det i oss. Det är tråkigt att det blir så här, säger lagkaptenen Henrik Eriksson som gör sin tolfte säsong i Djurgården och har varit med om både fallet från SM-final 2010 till hockeyallsvenskan och sedan tillbaka till SHL-toppen och en ny final.

Hoppas på skjuts

Han beklagar att Ohlsson och klubben, som började diskutera en förlängning för flera månader sedan, inte kom överens.

– Givetvis, det är alltid tråkigt när folk lämnar, speciellt när vi har jobbat tillsammans så länge, säger han.

Vad som gick snett vill ingen prata om.

Nu hoppas klubben, Ohlsson och Henrik Eriksson att beskedet ska knyta samman laget och ge det en skjuts under våren. Ett ojämnt Djurgården, som blandar lysande insatser med svårbegripliga fall, ligger nia med sex poängs marginal ned till slutspelsstrecket med fyra matcher kvar.

– Det var så föreningen tänkte, att vi ska göra något bra av tiden som är kvar. Att stöka undan det som var för ha fokus på att vinna hockeymatcher. Det tycker jag att föreningen har valt att göra, säger Ohlsson själv.

Solomål avgjorde

Det kunde ha börjat så bra. Men 4–2 blev till 4–5 mot ett formstarkt Leksand som tog sjunde segern på de åtta senaste matcherna och fortsätter att jaga en direktplats till kvartsfinalerna.

Backen Daniel Gunnarsson avgjorde med ett snyggt solomål efter 3.23 av förlängningen.

– Det kändes som deras back kunde ha tagit pucken redan på vår blålinje, men han backade av. Det var bara att utnyttja farten. Det var skönt att göra mål, säger Gunnarsson till C More.

En annan stor matchvinnare i Leksand blev finländske centern Otto Paajanen som gjorde två mål, bland annat kvitteringen till 4–4, och en assist.

Djurgården fick stjärnbacken Marcus Högström, som snittar mest istid, skadad med en förmodad hjärnskakning i slutet av första perioden efter en tackling från Leksands Patrik Zachrisson. Högström föll raklång i isen och fick ledas ut. Zachrisson har säkerligen en längre avstängning att vänta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!