Kaptenen var värd en tredje skinkmacka efter uppvisningen

Tre målgivande passningar i powerplay. Snacka om att Jakob Karlsson stod i centrum när Vimmerby Hockey besegrade Kalmar borta med 4–3. Huvudpersonen själv tog det hela med ro. "Det viktigaste var att vi fick visa att vi kan slå ett allsvenskt lag, men visst är det skönt att spelet i powerplay funkar", sa Karlsson.

Tre gånger om levererade Jakob Karlssons formation mål i power play för VH när laget besegrade Kalmar borta med 4-3.

Tre gånger om levererade Jakob Karlssons formation mål i power play för VH när laget besegrade Kalmar borta med 4-3.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-08-21 22:09

Två skinkmackor i farten. Det blev lagkaptenens segermiddag efter VH:s seger med 4–3 borta mot Kalmar. 

Kanske kunde han ha unnat sig en tredje också. En för varje assist han stod för till lagets tre mål i spel fem mot fyra som blev matchavgörande.

– Det är kul att vi fick till det i powerplay direkt. Kalmar har ett speciellt sätt att ställa upp i boxplay. När vi mött dem tidigare så har vi haft svårt att komma igenom. Ikväll passade det oss väldigt bra. Det handlar om tajming och att hitta rätt öppning. Ofta är det Eddie Levin som kommer till läget, men annars ska någon annan bli spelbar. 

Utvisningarna duggade tätt under hela matchen. I första perioden var det VH som åkte på flera. Bland annat fick de spela tre mot fem och klarade det galant.

– Vi måste lära oss att inte snacka för mycket från bänken när vi får domsluten emot oss. Ikväll vi fick en extra utvisning för protest och fick spela tre mot fem i två minuter. Det har vi inte råd med i serien, sa Karlsson som inte kände att de hade domarna emot sig.

– Nej, i andra fick vi med oss en hel del utvisningar så det var lika för båda lagen. Att det blir mycket utvisningar överlag tror jag beror på systemet med fyra domare totalt och två huvuddomare. De ser mer situationer och plockar för det.

VH hade 4–2 en bit in i tredje perioden och Karlsson var inte helt nöjd med att de släppte in Kalmar i matchen igen.

– Deras reducering till 4–3 kändes onödig. Vi borde ha städat undan där. Sedan gör vi det ändå bra när de får tryck på oss i slutminuterna. Att vi fick spel fem mot tre de sista två minuterna underlättade förstås mycket.

Vad betyder den här segern?

– Det är skönt att vi kan slå ett allsvenskt lag med ambitioner. Det är viktigt att gå in i serien och känna att vi har det som krävs för att vinna matcher på den här nivån.

Tre veckor in på försäsongen har VH presterat starka resultat och fått bra träningar mellan matcherna. Den rutinerade lagkaptenen känner dock att sina 35 år börjar ta ut sin rätt.

– Försäsong blir inte lättare med åren. De här första veckorna har varit väldigt tunga. Men det är kul och det går bra. Det underlättar.

Hur blir det med ny match på fredag mot Västervik?

– Det är inga problem. Vi behöver vänja oss vid täta matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!