Kaptenen: "Vore magiskt att spela i kvalserien"

Det är bara att bocka av delmålen, ett efter ett. Check: grundserien. Check: Allettan. Check: Åttondelsfinalen. Nu väntar sista hindret på vägen till topp-fyra: "Det vore magiskt att spela i kvalserien", säger kaptenen Anton Carlsson.

Anton Carlsson inför kvartsfinalmötet mot Troja: "Det är det här vi längtar efter".

Anton Carlsson inför kvartsfinalmötet mot Troja: "Det är det här vi längtar efter".

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-04-04 18:30

Vi ska inte säga att det har gått som på räls. Det gör sällan det. 

Vi kan ändå konstatera att det har gått riktigt bra. Nu är det bara Troja/Ljungby som står i vägen för Vimmerby Hockey om att då delmål nummer fyra: Kvalserien. 

– Det är det här vi längtar efter. Ända sedan laget samlades för första gången i augusti, säger kaptenen Anton Carlsson inför vad som komma skall. 

Precis som de flesta andra tycker han att det var logiskt att det blev just Troja som väntar i kvartsfinalen. Inget av de andra tre högre rankade lagen i valprocessen valde Ljungbylaget som motståndare. 

– Det ska bli hur kul som helst att möta dem igen. Vi har stött på varandra väldigt ofta de senaste säsongerna, i grundserien, Allettan och i playoff. Det är ett bra lag och det brukar bli roliga matcher när vi möts. 

Och det var inte länge sen senast. 13 mars tog VH emot Troja i Allettan. Då vann Vimmerby med 5–3. Anton Carlsson gjorde för övrigt ett av målen då, precis som han gjorde när laget vann borta mot Troja i första mötet i Allettan. 

Något favoritskap vill ändå inte VH-kaptenen lägga på VH:s axlar med tanke på de senaste mötenas resultat. 

– Varje match lever sitt eget liv och det är två bra lag. Vi vet att vi måste höja oss spelmässigt jämfört med matchen mot Mörrum (4–3) i fredags. Den var inte så bra. Nu måste vi våga spela ut och det kommer bli jäkligt skoj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!