Kaptenens allergichock: "Läppen bara svullnade upp"

Kristianstad, Halmstad och Vimmerby. Vilket trekejsarslag vi har framför oss. Sporten har tagit tempen på kaptenerna i KIK och Hammers. Vi når Dennis Svensson efter en halvdramatisk förmiddag i Kristianstad: "Läppen bara svullnade upp", säger han inför mötet mot HC Dalen.

Dennis Svensson är lagkapten för Kristianstad som toppar Allettan med tre omgångar kvar.

Dennis Svensson är lagkapten för Kristianstad som toppar Allettan med tre omgångar kvar.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2024-02-20 15:40

När Vimmerby Tidning pratar med honom har han precis varit på sjukhuset. 

Vad hände?

– Läppen svullnade upp i går kväll (måndag). Så jag fick tid och åkte in för att kolla upp det. 

Vad sa de?

– Att det troligen är en allergichock, kanske från snuset. Jag vet inte, men jag har ju liksom snusat i 20 år. De tog lite blodprover och så, men förhoppningsvis är det lugnt nu. Jag har inte haft några andningsbesvär eller så. 

Någon fara för onsdagens match hemma mot Dalen lär det inte vara.

– Nänä, det är ju bara en läpp, haha. 

undefined
Dennis Svensson spelade i SHL med Djurgården 2019.

Dennis Svensson är viktig för detta KIK, klubben han är fostrad i och har gjort så många matcher för. Han har också testat på spel i andra klubbar, bland annat SHL-spel i Djurgården och allsvenskt lir i Malmöklubben Pantern. Och här finns en intressant detalj. När vi på redaktionen spånade om att göra en artikel om kaptenerna hos Vimmerbys konkurrenter om "finalplatserna" i slutspelet, topp-två, visste vi inte att Dennis Svensson, Halmstadskaptenen Robin Dahse och Vimmerbys motsvarighet, Jakob Karlsson, faktiskt spelat tillsammans, i just Pantern. 

– Det stämmer. Det är två härliga killar och jag är faktiskt jättenära med Robin. Han är från Lund och jag från Kristianstad. Vi har en nära kontakt och när jag var yngre sov jag alltid hos honom när det var läger i Malmö. Vi spelade också ihop i Halmstad någon säsong. 

undefined
När Dennis Svensson spelade i Pantern var han lagkamrat både med Robin Dahse och Jakob Karlsson ett tag.

Så, vad talar för att Kristianstad ska sluta etta eller tvåa i Allettan?

– Många saker. Vi är starka hemma, har två av tre matcher kvar i Kristianstad och jag tycker också att vi har ett lättare spelschema kvar än både Vimmerby och Halmstad. Sen tror jag Vimmerbys avslutande match mot Karlskrona kan bli lurig. Jag hoppas visserligen att de vinner mot dem. Det är alltid roligt när det går tungt för Karlskrona eftersom det finns en rivalitet mellan oss och att de är så uppskrivna, haha. 

Dennis Svensson nämner också det faktum att KIK har en bra trend, med fyra raka segrar och att de dessutom har en full trupp, utan skador eller sjukdomar. 

– Det var länge sedan det såg så här bra ut. Nu har vi till och med en konkurrenssituation i laget. Jag tycker att det finns mycket som talar för oss. Men det gäller att vi är ödmjuka och inte tror att vi är några kungar. Allting handlar om att försöka ta sig till kvalserien. 

Ni vet säkert att Kristianstad av ekonomiska grunder degraderades från Allsvenskan till Hockeyettan inför den här säsongen. Vi frågade Dennis Svensson om just det och hur processen varit för spelarna.

– Klart att det var tufft i början. Vi hade räknat med att möta lag som Brynäs och Djurgården. Det var inte heller helt enkelt inledningsvis att anpassa sig till spelet i ettan. Det är annorlunda än i Allsvenskan, men jag tycker att vi har blivit bättre och bättre när vi byggt på vår trupp. Sen hade man önskat att vi hade haft mer publik på våra matcher. 

Vad är dina tankar om Vimmerby Hockey?

– Jag har alltid sagt att Vimmerby är det bästa laget efter oss själva. De spelar en rolig hockey, med fart och vill alltid gå framåt. Det är roliga matcher mot dem och sen har det varit jämnare i matcherna än vad resultaten visar (KIK har fyra raka segrar).  

Vilka lag slutar etta och tvåa i Allettan?

– Jag tror självklart på oss, sen tippar jag faktiskt Halmstad. De har bättre målskillnad än Vimmerby och man får inte glömma att Halmstad har vunnit alla sju matcher på bortaplan – och de har två kvar på bortais. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!