"Vimmerby har blivit som ett andra hem"

Martin Pärna är tillbaka i Vimmerby och VH efter ett antal säsonger i ett par andra olika klubbar. Att tjejen är från trakten gjorde valet enkelt att återvända. "Det lockar", säger han.

Halmstadssonen Martin Pärna är glad över att vara tillbaka i Vimmerby Hockey.

Halmstadssonen Martin Pärna är glad över att vara tillbaka i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-29 06:30

Men det är inte bara kärleken som gjorde att Martin Pärna väljer att komma tillbaka till Vimmerby och VH. Han beskriver sin senaste sejour i klubben (säsongen 2018/2019) som väldigt bra och det har funnits ett sug att spela i den svartgula tröjan igen. 

– Det känns riktigt fint att vara tillbaka och Vimmerby har blivit som ett andra hem eftersom tjejen är härifrån. Det har en stor betydelse. Men det kommer också att bli kul också att spela i VH igen, säger Martin Pärna.

På fredagen har Vimmerby seriepremiär hemma mot Kristianstads IK.

Hur är premiärnerverna?

– De är lugna än så länge men nervositeten kommer säkert komma när det är några minuter kvar tills pucken släpps. Det ska bli kul att dra igång på riktigt nu och det är det här man har sett fram emot. Kristianstad har gjort det bra på försäsongen och det gäller att alla gör jobbet om vi ska ta tre poäng. 

De senaste fyra säsongerna har Martin Pärna varit en riktig poängspruta i hockeyettan för KRIF och Halmstad. Där har det blivit 33, 26, 46 och 37 poäng. 

 Den fina poängskörden vill han ska fortsätta i Vimmerby. 

– Jag vill vara en spelare som producerar mycket och Vimmerbys offensiva hockey passar mig väldigt bra.

Vad tycker du om Hampus Sylvegård som tränare?

 – Jag tycker han är en bra coach eftersom han är väldigt rak och ärlig. Vi har väldigt roligt på träningarna och det tycker jag är viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!