Karlin förlänger med Västerviks IK

Västerviks IK har gjort klart med den viktigaste pusselbiten till nästa års lagbygge: Succé-tränaren Mattias Karlin väljer att förlänga kontraktet med VIK, trots erbjudanden från alla möjliga håll och kanter. - Jag vill nå så högt som möjligt som tränare, och min dröm är att gå upp i Allsvenskan med VIK, säger han.

Mattias Karlin fortsätter som tränare för Västerviks IK nästa säsong också.

Mattias Karlin fortsätter som tränare för Västerviks IK nästa säsong också.

Foto:

Ishockey2015-03-24 07:25


Om han inte redan stod högt i kurs hos VIK-supportrarna så lär han väl göra det efter det uttalandet?
Karlin och Västervik har gjort succé den här säsongen. Inte tu tal om den saken. Oavsett hur det kommer att sluta för VIK i kvalserien till Allsvenskan så är resultaten redan långt över vad den mest optimistiske "rödblåe" vågade tro när säsongen startade.
Då hade VIK aldrig någonsin ens nått Allettan. Nu är man bara fem matcher från Allsvenskan?
- Mattias har gjort ett kanonjobb sedan han klev innanför dörrarna här för snart fem år sedan. Han har förbättrat VIK ett snäpp för varje år som gått. Vi är sååå glada över att han väljer att förlänga med oss trots att han har haft anbud från en massa klubbar högre upp i seriesystemet och även från klubbar utomlands, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Erbjudanden
Det har ryktats om Oskarshamn. Det har ryktats om flera andra allsvenska klubbar. Och även om SHL-klubbar så som Mattias Karlins kära Modo, där han för ett antal år sedan firade stora triumfer som spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!