Karlin långt ifrån nöjd med insatsen: ”Trögt, otajmat och energilöst”

Oj vad dämpad han var efter matchen, Västerviks-tränaren Mattias Karlin. Dels över förlusten med 3-1 mot bottenlaget Björklöven. Men framför allt över sättet man åkte dit på. – Jag är grymt besviken över insatsen, suckar han.

Oskar Drugges Västervik (nummer 42) kom inte alls upp i rätt nivå i gårdagens hemmamatch mot Björklöven och tränaren Mattias Karlin kritiserade lagets insats: ”Vi åker och petar och duttar. Ibland känns det som att vi sover där ute.” Foto: Viktor Allvin

Oskar Drugges Västervik (nummer 42) kom inte alls upp i rätt nivå i gårdagens hemmamatch mot Björklöven och tränaren Mattias Karlin kritiserade lagets insats: ”Vi åker och petar och duttar. Ibland känns det som att vi sover där ute.” Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-02-10 21:38

Det var ett blekt Västerviks IK vi fick se mot Björklöven på fredagskvällen och gästernas seger är inte mycket att säga om.

Samtidigt ska man inte förringa gästande Björklövens insats. Man spelade disciplinerat, tajt och höll sig strikt till sin matchplan.

– En utmärkt bortamatch. Vi höll Västervik utanför oss. När de fick sin reducering tycker jag att vi fortsätter agera med självförtroende. Jag är väldigt nöjd, sa gästernas tränare Joakim Fagervall efter matchen.

Och visst har han rätt i det. Samtidigt stod Västervik inte att känna igen.
– Det är svårt att förklara vad det beror på, menar VIK-tränaren Mattias Karlin.
– Men när de som har tränat och spelat minst på slutet är de som bidrar mest så kanske man kan ana att det täta matchandet spelar in.

I en trött förstaperiod kontrollerade gästerna händelserna ganska bra. Närmast för Västervik var Emil Georgsson som blev vackert framspelad av Conny Strömberg vid bortre stolpen, men avslutet gick utanför.
Annars försvarade sig Björklöven alldeles utmärkt, låg rätt i positionerna och täckte skott.

Värre då i andra änden av rinken, där VIK hade generös presentutdelning vid ett par tillfällen.
0-1 kom i den tolfte minuten då förre Vimmerby Hockey-backen Niklas Pavel la ett höstlöv från blålinjen som passerade en skymd Jonas Fransson i VIK-kassen.

– Det är ett självmål och inte så mycket att säga om, men de båda andra beror ju på rent slarv från oss. Vi åker och petar och duttar. Ibland känns det som vi sover där ute, säger VIK-tränaren. 

0-2 kom knappa två minuter senare då VIK både lyckades göra ett bedrövligt byte och tappa puck i egen zon i samma sekvens. Lucas Sandström tackade för det och gjorde inget misstag i friläge.
5-11 i skott speglade ungefär hur det såg ut på isen.

Den andra perioden var den första lik och de drygt 1 500 åskådarna i isladan i Västervik satt nog lite var till mans och undrade vart den fartfyllda och intensiva anfallshockey, som VIK skämt bort hemmapubliken med under säsongen, hade tagit vägen.

Dock var det ytterst nära reducering när Dan Pettersson brände öppet mål i numerärt överläge halvvägs in i perioden. I samma powerplay skapade VIK ytterligare ett par högoktaniga lägen, men Löven-keepern Linus Fernström var riktigt bra denna kväll.
1-2 kom istället lite från ingenstans i den 18:e minuten. Efter några starka minuter från gästernas sida etablerade VIK tryck i anfallszonen, pucken fram till Victor ”26” Öhman som skickade upp en handledare i nättaket.

Den förväntade jakten på kvittering i den tredje perioden kom av sig redan innan den ens hade hunnit börja. För redan efter 31 sekunder låg 1-3 bakom Jonas Fransson. Och återigen var det ett förunderligt individuellt misstag i egen zon som bäddade för Cody Murphys jätteläge som han förvaltade på bästa sätt.
– Klart att den drömstarten gav oss energi. Jag tycker att vi spelar av den tredje perioden alldeles exemplariskt, säger Joakim Fagervall.

Därefter var Västervik aldrig riktigt nära. Björklöven spelade tajt och enkelt. Man stängde ner hemmalaget och fixade hem tre pinnar.
– Det var trögt, otajmat och energilöst. Vi satte alldeles för dåligt tryck på dem, tyckte VIK-tränaren.
Om man ska titta nedåt i tabellen gick de flesta resultat med VIK i går. Med nio omgångar kvar att spela har VIK en lucka på åtta poäng till första lag under playoff-strecket.

Redan på söndag är det match igen, då det är dags för det uppskjutna ”isproblems-derbyt” mot Oskarshamn.
– Då ska det inte vara så svårt att få upp killarna på tå i alla fall, avslutar Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!