Karlin om kvartsfinalsmotståndaren: ”Positiv känsla”

Nu har valen till kvartsfinalerna i Hockeyallsvenskana gjorts och för Västerviks IK väntar Södertälje SK.

Tidigare VIK:aren Emil Alba och Södertälje väntar för VIK i kvartsfinal.

Tidigare VIK:aren Emil Alba och Södertälje väntar för VIK i kvartsfinal.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2021-03-19 22:19

Efter att AIK och Västerås även vunnit returmatcherna i åttondelsfinalerna var de åtta lagen som ska spela kvartsfinal klara.

Seriesegrarna Timrå valde att ta det lägst rankade laget och det var AIK.

Serietvåan BIK Karlskoga valde att möta Västerås. Det innebar att Björklöven hade att välja på Mora eller VIK. Umeålaget valde dalalaget.

Det innebär att VIK får möta Södertälje.

– Det var lite som vi hade förväntat oss. På förhand trodde vi att det skulle stå mellan Björklöven och Södertälje, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Under säsongen har VIK vunnit tre av fyra matcher mot Södertälje. Två efter ordinarie tid och en efter övertid. Förlusten kom efter övertid. VIK tog nio av tolv möjliga poäng med målskillnaden 11–6.

– Det skönare att gå in ett slutspel med en positiv känsla från mötena under säsongen, men nu är det något helt annat som väntar, säger Mattias.

Speldatum för VIK:s matcher är följande: 23 och 25 mars, båda på bortaplan, 27 mars, hemma, 29 mars, eventuellt hemma, 31 mars, eventuellt borta.

Övriga kvartsfinaler: Timrå–AIK, inleds på måndag, Karlskoga–Västerås, inleds på tisdag, och Björklöven–Mora, inleds på måndag.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!