Karlin skriver nytt tvåårsavtal med Västerviks IK

Precis innan nedsläpp i Västerviks IK:s sista match för säsongen kom beskedet att laget skriver ett nytt tvåårsavtal med Mattias Karlin. Det står även klart att Emil Georgsson tar över som sportchef i klubben.

Mattias Karlin skriver nytt tvåårsavtal med Västerviks IK. Foto: Viktor Allvin

Mattias Karlin skriver nytt tvåårsavtal med Västerviks IK. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2018-04-15 17:04

Så här skriver Västerviks IK i ett pressmeddelande: 

Precis före nedsläpp innan säsongens sista match skrev Mattias Karlin ett nytt tvåårsavtal med Västerviks IK och kommer att träna klubben fram till våren 2020. Avtalet tecknade Mattias med Västerviks IK:s nye sportchef Emil Georgsson, som strax efter signeringen skulle spela sin 373 matcher långa karriärs allra sista ishockeymatch.

När starten på vårens kvalserie till HockeyAllsvenskan inte riktigt började tillräckligt stabilt gjorde Västerviks IK ett tränarbyte och Mattias Karlin ersatte Roger Forsberg i VIK:s tränarbås. Och nu kommer alltså Mattias Karlin att stanna i klubben de kommande två säsongerna.

– Mattias Karlin är mitt förstaval som tränare för Västerviks IK och det känns självklart därför fantastiskt att han stannar hos oss till 2020, säger Västerviks IK:s nye sportchef Emil Georgsson.

– Jag åtog mig uppdraget att hjälpa VIK att hänga kvar i HockeyAllsvenskan med hjärtat och det gäller för det här avtalet också. Nu ska vi på allvar se till att Västerviks IK blir etablerade på HockeyAllsvensk nivå, säger Mattias Karlin.

Nu när Emil Georgsson avslutar sin aktiva karriär tar han också steget in i klubbens sportsliga ledning och blir sportchef, efter Tomas Lind som sedan tidigare aviserat att han lämnar klubben efter den här säsongen.

– Det var otroligt viktigt för oss att få behålla Emil i Västerviks IK, säger klubbens ordförande Dan Nilsson. Hans vinnarskalle, djupa hockeykunskaper och hans genuina klubbkänsla och brinnande intresse är extremt värdefulla egenskaper som kommer att vara värdefulla för oss när vi ska fortsätta att arbeta med att etablera VIK som en allsvensk klubb, säger Dan Nilsson avslutande.

– Västerviks IK är klubben i mitt hjärta och jag kommer att göra allt som jag kan för att vi ska kunna utvecklas och spela en riktigt bra ishockey de närmaste åren, säger Emil Georgsson avslutande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!