Karlin stannar kvar i Västervik

På torsdagsförmiddagen blev det klart att Mattias Karlin förlänger sitt kontrakt med Västerviks IK med tre år. Samtidigt meddelar klubben att assisterande tränaren Mikael Johansson lämnar efter två säsonger.

Mattias Karlin blir kvar som huvudtränare i VIK.

Mattias Karlin blir kvar som huvudtränare i VIK.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2020-03-26 09:39

"Vi är glada över att ha den största pusselbiten i tränarlösningen på plats tidigt och önskar samtidigt Micke Johansson ett stort lycka till och tackar för hans insatser", skriver VIK i ett pressmeddelande.

VIK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om kontraktsförlängningen med den populäre tränaren:

"Att få ha kvar Mattias i tre säsonger till är otroligt viktigt för oss. Först och främst för att han är ligans bästa taktiker i mina ögon, men också att vi kan fortsätta vår resa med att försöka etablera VIK på hockeyallsvensk nivå. Mattias kan denna klubb utan- och innantill och vet exakt vad vi har för resurser att jobba med. På så sätt blir så klart jobbet kring A-laget lättare att lösa".

Att VIK väljer att inte förlänga med assisterande tränaren Mikael Johansson beror på ekonomin.

"Klubben har bestämt att man måste kapa lite på kostnaderna kring organisationen runt A-laget, vilket gör att vi inte kommer förlänga Mickes avtal. Micke har gjort två bra säsonger hos oss, vilket slutspelsplats båda säsongerna visar. Micke Johansson är en väldigt trevlig och kunnig tränare som kompletterat Mattias bra", skriver Georgsson i pressmeddelandet.

Hur tränarkonstellationen kommer att se ut under Mattias Karlin är inget som är klart i nuläget.

Detta innebär att Karlin kommer att göra sin nionde, tionde och elfte säsong i Västerviks IK om kontraktet fullföljs.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!