Karlkvist sköt segern till Oskarshamn

Heta känslor och stämningen på topp i den kokande arenan. Oskarshamn drog till slut det längsta strået i den nervkittlande SHL-kampen mot Linköping. –Glädjen som infinner sig när man ser att pucken går in, den är svår att sätta ord på, säger Oskarshamns segerskytt Patrik Karlkvist efter 2–1, efter förlängning.

Oskarshamns Patrik Karlkvist. Arkivbild.

Ishockey2021-10-09 20:38

Drygt en halvtimme in i matchen föll första målet. Linköping hade precis klarat av två boxplay i tät följd, men då fick hemmalagets Kim Rosdahl iväg ett skott som gästernas målvakt Marcus Högberg inte förmådde att stoppa.

Drygt 16 mil skiljer de båda lagens respektive hemstad åt, men trots det påminde lördagens kamp stundtals om ett stekhett derby. Kvaliteten på själva ishockeyn lämnade en hel del i övrigt att önska, men spänningen tycktes vara underhållning nog för publiken i den närmast fullsatta arenan. Känslorna svallade ute på isen, vilket orsakade att utvisningarna duggade tätt och skruvade upp temperaturen även på läktarna.

– En rolig match att spela, det är så det ska vara en lördag med mycket publik, tycker Linköpings forward Markus Ljungh.

– Ett väldigt tryck här inne, säger Patrik Karlkvist om bidraget från 3 103 åskådare.

Lättad segerskytt

De båda lagen hade sina respektive bättre stunder i matchen.

– När vi spelar bra så är vi riktigt bra, säger Karlkvist om sitt Oskarshamn.

Knappt åtta minuter in i den tredje perioden sköt Markus Ljungh sitt Linköping tillbaka in i matchen.

– Skönt att vi fick in ett mål där, men jag hade velat se att vi fått ett till. Tyvärr blev det inte så, säger Ljungh.

När en timmes ishockey avverkats visade resultattavlan fortsatt 1–1. Drygt två minuter in i förlängningen tog Patrik Karlkvist chansen att bli aftonens hjälte.

– Lättnad och glädje. Det är en tajt match, jag tycker vi kämpar på bra, säger hemmalagets matchhjälte.

"Gäller vara kreativa"

Linköping har nu spelat två matcher inom loppet av tre dagar på småländsk is, i Växjö respektive i Oskarshamn. Resultatet av ”smålandsturnén” blev en av sex möjliga poäng.

– Vi ger oss chansen att vinna, jag tycker att vi är med i matcherna. Vi spelar stabilt bakåt, men det gäller att vara kreativa framåt, säger Markus Ljungh.

Östgötalagets inspelade poäng betydde dock att man lämnade över jumboplatsen i SHL till Djurgården.

– Vi får se positivt på matchen och ta med oss en poäng, säger Ljung.