Karlkvists magiska kväll: "Det är sjukt"

Patrik Karlkvist hade en klubba med i allt Oskarshamn tog sig för hemma mot Rögle. Smålänningarna vann med 6–5 efter förlängning – och Karlkvist noterades för sex assist. –Det är sjukt, det har aldrig hänt förut, säger han till C More.

Patrik Karlkvist. Arkivbild.

Patrik Karlkvist. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2022-10-27 22:16

Den 30-årige forwarden har gjort stor succé sedan han plockades från Modo till Oskarshamn inför förra säsongen.

Det blev 26 mål och lika många assist förra säsongen.

På torsdagskvällen passade han på att ta framspelarens roll mot Rögle.

Karlkvist spelade fram till samtliga Oskarshamns sex mål.

– När jag spelade i ettan med Västervik hade jag några fempoängsmatcher, men jag har nog aldrig gjort sex, säger han till C More.

Oskarshamn kom tillbaka från tre tvåmålsunderlägen, 0–2, 2–4 och 3–5. Antti Suomela satte segermålet efter 2.29 av förlängningen.

– Jag tycker det är så jäkla bra moral. Efter första perioden steppar vi upp ordentligt, jag är så jäkla stolt över grabbarna, säger Karlkvist till C More.

Sex av sju SHL-matcher på torsdagskvällen gick till förlängning. Enda trepoängaren plockade Örebro som vann toppmötet över Växjö på bortaplan med 3–1 och behöll serieledningen.

Örebro har nu fem raka segrar.

– Vi har hittat en trygghet i spelet och visar tålamod. Vi visste att det här var en jättetuff bortamatch, så vi är jättenöjda, säger Örebros landslagsback Philip Holm, som tidigare gjort en säsong i Växjö, till C More.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!