Karlsson åkte på en rallarsving: "Var inte beredd"

Det small ordentligt mellan VH och Nybro. Något som Jakob Karlsson fick känna på. I slutet av matchen åkte han på en rallarsving av Nybros Hannes Johansson. "Jag var inte riktigt beredd på den", säger kaptenen, som trots allt mådde bra efter att VH utjämnat matchserien.

Jakob Karlsson är återigen en match ifrån en kvalserie med Vimmerby Hockey.

Jakob Karlsson är återigen en match ifrån en kvalserie med Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-23 22:51

Jakob Karlsson har inte varit den mest populära mannen i Nybro de senaste dagarna. Snarare tvärtom.

Efter dubbla förluster borta mot Nybro i semifinalen såg läget mörkt ut för honom och Vimmerby Hockey.

Nu, efter två matcher i Vimmerby, är matchserien utjämnad till 2–2. Jakob Karlsson pustar ut när Sporten får en pratstund med honom i Vimmerby ishall efter torsdagens match. VH åker till Nybro på söndag för en femte och helt avgörande match.

Kaptenen gillar läget hans lag satt sig i.

– Vi har ett drömläge, med bortaplan och allt att vinna. Det är ruggig press på Nybro. De byter liksom målvakt efter första matchen och för dem är det här försäsong på ett sätt. De ska ju gå upp i år. Vi har allt att vinna och mentalt känns vi jäkligt starka. Det kommer givetvis bli tajt och jämnt men vi känner verkligen att vi matchar dem spelmässigt. Vi åker ner dit med jättestort självförtroende och en stark tro på oss själva, säger Karlsson.

VH vann match fyra med 3–2 på torsdagen.

Vad är nycklarna till era två segrar (onsdag och torsdag)?

– Vi håller dem mycket på utsidan. Sen är de farliga, de spelar mycket på backskott. Men jag tycker inte att vi tillåter dem att komma in så mycket framför mål.

Jakob Karlsson fortsätter:

– Sen har vi fått bättre fart i anfallszon och får till längre anfall. Vi gör allt det som man måste göra, täcker skott och allt sånt. Vi går in och offrar oss helhjärtat och struntar i att det gör ont. Det är precis vad som behövs i sådana här matcher.

I slutsekunderna reducerade Nybro till 3–2. Samtidigt uppstod rejält gruff framför VH:s mål. Då svingade Nybros Hannes Johansson mot Jakob Karlsson och träffade VH:s kapten.

– Han vevade rätt så duktigt. Jag var inte riktigt beredd på den. Han laddade den härifrån, säger Karlsson och visar en rörelse med armen långt bak.

– Jag ramlade men det var inte så att jag tappade medvetandet.

Hur känns det nu?

– Nej, nu är det lugnt.

Kanske var det ett tecken på frustration hos Nybro. VH-kaptenen tror att det pågår en hel del i huvudet på motståndarna.

– Jag tror de känner stress, rädsla... Det är jobbigt för dem. Det känns som att vi har fått matchserien precis dit vi vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!