Karlsson gav San Jose årets första seger

San Joses Erik Karlsson gjorde mål i förlängningen mot New York Rangers, och gav därmed sin klubb årets första seger i NHL.

Erik Karlsson (65) firar sitt mål och San Joses första seger för säsongen.

Erik Karlsson (65) firar sitt mål och San Joses första seger för säsongen.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Ishockey2022-10-21 06:02

Det avgörande 3–2-målet kom mindre än en minut in i förlängningen. Erik Karlsson hade show och lyckades omgiven av tre Rangersspelare snurra runt pucken i offensiv zon, innan han gick omkull och halvt liggande lyckades slå en i väg en passning till Timo Meier.

Meier tog ett halvt varv runt motståndarmålet, innan han spelade fram till Karlsson som tagit sig upp på skridskorna igen och hade ett öppet mål framför sig.

– Vi gjorde vårt bästa för att vinna matchen i stället för att bara luta oss tillbaka och se vad som hände. Timo gjorde ett bra jobb med att vara tålmodig och han hittade mig så jag kunde sätta ett enkelt mål, säger Karlsson, som också gjorde en assist och utsågs till matchens bästa spelare, enligt AP.

"Varit sköra"

Kanske var San Joses första seger efter fem förluster den här säsongen extra söt för nya tränaren David Quinn, som tidigare var tränare för just Rangers.

– Det kändes bara bra. Jag tycker att våra grabbar gjorde ett jättebra jobb. Vi har varit en skör grupp, men vi visade en del mental tuffhet i dag, säger Quinn enligt AP.

Oskar Lindblom, som lämnade Philadelphia för San Jose i somras, noterades också för en assist i matchen.

Ullmark hjälte

I Pittsburgh körde hemmalaget över gästerna från Los Angeles med 6–1. Rickard Rakell stod för ett av de hemmamålen, där Marcus Pettersson fick en assist.

Carl Grundström var den ende som fick hål på Tristan Jarry i Pittsburgh-buren, med ett tröstmål i numerärt överläge mot slutet av matchen. Det var 24-åringens första poäng för säsongen.

I Boston stod Linus Ullmark säkert och stoppade 30 skott, och dessutom fyra straffar efter en mållös förlängning. Det var tillräckligt för att hans Boston skulle besegra Anaheim med 2–1 efter straffar.

– Jag vill hellre att vi vinner efter 60 (minuter), så ser jag på det. Om det går hela vägen till 65 och det fungerat så länge så kan man förhoppningsvis fortsätta. Jag planerar inte att släppa in mål bara för att det är straffar. Det var kul i kväll, säger Linus Ullmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!