Karlsson målskytt – ny förlust för Sandström

San Jose tog sin andra seger för säsongen efter en tung inledning, när västkustklubben besökte Philadelphia. –För första gången i år tyckte jag att vi höll i det, säger Erik Karlsson efter 3–0-segern.

Steven Lorentz lyckades styra in pucken bakom Felix Sandström.

Steven Lorentz lyckades styra in pucken bakom Felix Sandström.

Foto: Laurence Kesterson/AP/TT

Ishockey2022-10-24 05:32

Med ett hårt direktskott överlistade San Joses Erik Karlsson Felix Sandström i Philadelphiamålet.

– Det var ett bra steg för oss, det handlar om att vara konsistenta, säger den svenske backen efter matchen, som innebär att laget vunnit två av åtta inledande matcher på säsongen.

Halva matchen hade passerat, och Philadelphia hade några minuter tidigare fått ett mål bortdömt.

Målet var inte så mycket att göra något åt för den svenske målvakten, det var snarare matchens andra mål som grämde honom.

"En tabbe"

25-åringen slog en för svår passning i ett något stressat läge bakom målet till Tony DeAngelo, som sjabblade med pucken som hamnade hos motståndarna, som en passning, ett skott och en styrning senare hamnade i nätet bakom Sandström.

– Det var dåligt spelat av mig, jag borde kunna ha passat bättre så att han kunde hantera den direkt. Det var en tabbe, tyvärr ledde det till ett mål, säger Sandström som inte släppte in några fler mål, då det sista kom i öppen kasse.

Det var andra matchen för säsongen, och den andra förlusten, för den tidigare Brynäs- och HV71-målvakten.

– Man kan inte kontrollera allt, man får bara fortsätta att kämpa och göra sitt jobb, till slut kommer det att vända. Det är så jag tänker, säger han.

Lindblom i motståndartröja

Oskar Lindblom, som spelade fem säsonger för Philadelphia innan han under sommaren bytte klubb, besökte för första gången Wells Fargo Center i motståndartröja. 2019 drabbades svensken av en ovanlig skelettcancer, men har tagit sig tillbaka. Var fjärde månad genomgår han en rutinkontroll för sjukdomen.

– Jag vill verkligen bevisa för mig själv att jag kan bli den Oskar Lindblom som jag var, sade han till reportrar inför matchen, enligt The Mercury News, och fortsatte:

– Jag känner mig mycket bättre i år, jag känner mig lättare så att jag kan åka mer skridskor. Så nu behöver jag bara ta mig till de där områdena där jag kan göra mål.

Han hyllades med ett filmklipp under första perioden, till applåder och klubbankningar från båda lagen. Lindblom har inte gjort någon hemlighet av att han blev tagen på sängen över att Philadelphia släppte honom.

– Jag hade en jättefin tid här, jag älskade det, sade han inför matchen.

Lindblom spelade drygt 13 minuter i matchen, och fick ett skott mot Sandström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!