Taktisk triumf för Karlsson satte stopp för VH

En klockren taktiskt bortamatch. Det var Vimmerbysonen Eric Karlssons analys av Karlskronas insats som gav seger 4–1 borta mot Vimmerby Hockey och en säkrad plats i Allettan.

Eric Karlssons Karlskrona tog en taktisk triumf mot Vimmerby.

Eric Karlssons Karlskrona tog en taktisk triumf mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-14 19:10

Vimmerby Hockey stod inte att känna igen mot Karlskrona hemma på söndagen. Lagets frejdiga fartfyllda spel lös med sin frånvaro. KHK-tränaren Eric Karlsson som har VH som moderklubb hade förklaringen till det.

– Vimmerby har varit seriens bästa lag. De är svårhanterliga med sin fart genom mittzon så vi lade om vårt spel för att stänga just den ytan. Det funkade klockrent då VH fick dumpa mycket puck i zon istället och vi hade lättare att försvara oss. Sedan syntes det att VH inte spelade med samma desperation heller och vi ville mer, sa Eric Karlsson som samtidigt erkände att man hade marginalerna på sin sida.

– Det var en öppen match med 1–1 inför sista, men så fick vi två lite enkla mål med oss. Det hjälper förstås.

4–1-segern innebar att KHK blev första lag att besegra VH i ishallen den här säsongen.

– Vi fick segern hemma på W.O. så det känns skönt att vinna på riktigt. Hösten har varit väldigt jobbig med situationen som råder och det känns inte bra att få en massa poäng gratis. Vi vill ju spela om det och det har inte gynnat oss att inte få någon kontinuitet i matchandet heller. Nu ser vi fram emot Allettan.

VH-tränaren Staffan Lundh var märkbart besviken med lagets insats.

– Vi är lite för mjuka från början. KHK tog ledningen rättvist, men vi spelade upp oss i andra och fick dit kvitteringen i spel fem mot tre också. Då känns det bra, men så släpper vi ett par till i början på tredje och kommer igång för sent med slutforceringen. Vi får fundera på hur vi ska hantera det mentala så vi inte tappar i de tre matcher som återstår av grundserien.

En positiv grej för VH var att Oskar Carlsson var tillbaka i laget och gjorde sin första match för säsongen. 

– Det kändes helt okej på isen för min egen del. Vi rullade på med fyra formationer och jag fick bra med speltid. Det var lite svårt att hitta flytet och komma rätt in i situationerna. Orken fanns där också även om jag kände av mjölksyran i benen ibland. Det är en vanesak och blir bättre med ett par matcher till. Ser man till lagets insats som helhet kan vi betydligt bättre.

Målen:

Första perioden: 0–1 (9.46) Jacob Grönhagen.

Andra perioden: 1–1 (39.11) Lucas Jidenius (Ludvig Vännström, Tatu Kokkola).

Tredje perioden: 1–2 (41.13) Niklas Johansson, 1–3 (47.14) Simon Andersson, 1–4 (58.34) Micke Saari.

Publik: 790

Oskar Carlsson gjorde comeback för VH mot Karlskrona.
Oskar Carlsson gjorde comeback för VH mot Karlskrona.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!