Karlssons magiska comeback

Vimmerbys seger var aldrig hotad. Det fanns en trygghet och Jakob Karlsson briljerade med två mål. – Jag kände mig rapp i kroppen, säger han.

Jakob Karlsson svarade för två av målen när VH vann mot Hanhals borta med 4-1.

Jakob Karlsson svarade för två av målen när VH vann mot Hanhals borta med 4-1.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2016-10-12 20:00

Vimmerby svarade för en stark bortamatch och besegrade nykomlingen Hanhals från Kungsbacka utan några större problem.

Jakob Karlsson var tillbaka i Vimmerbydressen och fick en minst sagt bra start – med mål i sitt andra byte.

Han ingick i förstakedjan med Kalle Östman och Oscar Josefsson och stundtals hade de lekstuga i Hanhals försvarszon, framför allt under den sista minuten i andra perioden.

– Just där blev det lite för mycket. Vi åkte runt och höll mest i pucken, det blev inte så spetsigt som det egentligen ska vara, säger Jakob Karlsson som ger medspelarna, Östman och Josefsson, beröm.

– Kalle spelade jag tillsammans med i Pantern och han har bra skott, bra spelsinne och vi tänker ungefär likadant. Josefsson gör också en bra match, sen kunde vi ha skjutit mer.

Efter en hafsig första period var det Vimmerby som dominerade händelseförloppet i de två avslutande perioderna.

Tacksam för chansen

De vann till exempel skotten med 20–4 i mittperioden och ledde då med 3–1 efter att Karlsson skickat in trean i numerärt överläge.

– Vi tog över totalt i andra perioden och spelade av matchen i sista perioden. Det känns skönt att vi kan gå in och vinna den här matchen.

Vad säger du om din match?

– Jag kände mig rapp i kroppen och var ganska explosiv. Sen tappade man väl lite ork, jag har inte spelat så här mycket i en match på väldigt länge men jag är nöjd.

Finns det någon chans att du stannar i Vimmerby efter lördagsmatchen mot Tyringe?

– Det avgör Pantern. Får jag inte spela där så spelar jag gärna i Vimmerby. Jag är tacksam att de tog emot mig och det var bra för mitt självförtroende. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!