Karterud ska träna med SHL-laget

Västerviks IK har som bekant inlett ett samarbete med Linköpings HC. Som ett led i detta provspelade 19-årige forwarden Simon Hellholm för VIK i tisdagskvällens match mot Södertälje. Och i tre matcher framöver så kommer VIK:s norske landslagsman Jörgen Karterud att provspela med LHC. – Det var bestämt sedan tidigare, LHC vill ta en titt på Jörgen, säger Mattias Karlin.

Jörgen Karterud.

Jörgen Karterud.

Foto: Arkiv

Ishockey2016-08-25 06:30

Jörgen Karterud kommer att spela med Linköping i CHL-matchen mot finska Jyp och i ytterligare två träningsmatcher, bland annat i Västervik på tisdag den 30 augusti då LHC där möter Växjö. Därefter kommer Karterud att återvända till Västervik inför de tre sista träningsmatcherna. Norrmannen missar därmed en träningsmatch med VIK.

Hellholm smällde på

Karterud gjorde en bra match mot Södertälje och det gjorde även provspelande LHC-forwarden Simon Hellholm, vars utlåning gäller en vecka till att börja med.

19-åringen utnyttjade sin storlek och smällde på rejält. Han är en utpräglad målskytt som gjorde 24 mål i J20 Super Elit förra säsongen, och han är just nu på gränsen till LHC:s a-trupp.

– Vi söker egentligen efter en back och en center till för att fylla truppen, men det är aldrig fel att titta på intressanta spelare, säger Mattias Karlin.

VIK hoppas få in en A-lagsback från LHC, men det lär dröja ett tag till eftersom de just nu är en back kort.

Däremot kommer VIK prova ytterligare en J20-spelare, backen Calle Krantz, som ansluter från LHC till Västervik inom kort och som kommer att provspela under några veckor framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!