Kassaskåpssäker seger för VIK

Västervik tog en kassaskåpssäker seger borta mot Västerås i Hockeyallsvenskan på tisdagskvällen. Utan att VIK behövde spela på toppen av sin förmåga så blev det vinst med klara 4-1. – Viktiga poäng i en ganska dålig hockeymatch där vi var bättre på att ta tillvara på chanserna, tycker VIK:s assisterande tränare Ragnar Karlsson.

Olle Liss var bra i matchen mot Västerås.

Ishockey2016-11-16 07:37

Den första perioden var hafsig och slarvig från båda lagen och innehöll få vassa målchanser.

Nicolai Meyer hade en puck inne efter 2.28, men domaren Richard Magnusson ringde på målet och videodomaren ansåg att dansken var inne i målgården och dessutom körde på målvakten och dömde bort målet. Till synes ett korrekt domslut – och protesterna uteblev från VIK-lägret. Nästan.

– Jag tyckte att det var ett korrekt mål, men det är bara att acceptera domarens bedömning, säger ”Ragge”.

Läckert mål i PP

Västervik tog dock ledningen på riktigt efter knappt 13 minuter, efter bara några få sekunder i powerplay.

Det såg verkligen läckert och inövat ut när Fredric Andersson hittade Victor ”26” Öhman snett bakom mål, som i sin tur hittade fram till Joacim Hedblad – som med ett rappt direktskott pangade in 1-0 rakt upp i krysset med sitt femte mål för säsongen. Ett mycket vackert mål.

Hemmalaget kvitterade efter 16.51. Direkt efter tekning vände Christopher Fish runt – och fick en konstig halvträff som lurade Ludvig Engsund i VIK-kassen. 1-1.

Manfall

I andra perioden kom Västerås ut med mer fart, men det var Västervik som stod för strukturen.

Emil Georgsson hade ett friläge i boxplay, men fick inte riktigt ordning på pucken och målvakten Marcus Dahlbom kunde rädda.

Knappt halvvägs in på mittperioden fick Joacim Hedblad ett felskär och föll ihop på isen med stora smärtor. Han fick ledas av planen med vad som såg ut att vara en bristning baksida lår. Men efter matchen gav han relativt lugnande besked:

– Det är inte så farligt, bara en muskelskada.

Även Mats Fröshaug (ljumskont) och Emil Georgsson (klubba i ansiktet, lösa tänder) fick kliva av matchen.

– Det var ett stort manfall, skönt att vi klarade av det med så lite folk, säger VIK-tränaren.

Fina minuter

Efter powerbreaket hade VIK ett par fina minuter där man gjorde två mål.

Efter 11.24 kom 2-1: Andreas Frisk lyfte in pucken mot mål, Fredric Andersson styrde – och Jörgen Karterud kunde slå in returen i kaoset framför mål.

Efter 13.09 kom 3-1: Pierre Gustavsson svarade för en urläcker framspelning till Victor ”26” Öhman som låg och ”fiskade” vid offensiv blå och som gjorde mål i friläge.

– Vi gör ingen bra match, men vi är bättre än Västerås på att sätta chanserna, tycker VIK:s Victor ”26” Öhman.

– Vi har blivit bättre på sistone att värdera lägena. Vi spelar klokare och kör när vi ska köra och tar det lugnt när vi ska ta det lugnt, det var också avgörande i den här matchen.

Spiken i kistan

Nästa mål kändes viktigt. 3-2 och kontakt eller 4-1 och spiken i kistan. Det blev det sistnämnda efter bara 1.05 in på tredje perioden.

Olle Liss svarade för en läcker soloprestation, höll inne skottet och pricksköt 4-1 intill stolpen.

Under resten av perioden spelade VIK på resultatet och segern var aldrig hotad mot ett ganska blekt Västerås.

På fredag spelar VIK hemma mot Vita Hästen.

Matchfakta

Västerås-VIK 1-4 (1—1, 0—2, 0—1)

Första perioden: 0—1 (12.40) Joacim Hedblad (Victor Öhman) spel fem mot fyra, 1—1 (16.51) Christopher Fish (Fredrik Johansson).

Andra perioden: 1—2 (11.24) Jörgen Karterud (Fredric Andersson, Andreas Frisk), 1—3 (13.09) Victor Öhman (Pierre Gustavsson).

Tredje perioden: 1—4 (1.05) Olle Liss (Nikolai Meyer, Andreas Frisk).

Skott: 21—21 (7—4, 7—12, 7—5).

Utv, Västerås: 6x2. Västervik: 5x2.

Domare: Richard Magnusson, Tranås.

Publik: 2 312.