Kassaskåpssäker seger för Vimmerby Hockey

Efter en seg första period hemma mot Väsby på fredagskvällen växlade Vimmerby Hockey upp rejält, gjorde 5-1 i den andra perioden och vann till slut hur säkert som helst med 7-4. I och med de tre poängen är VH uppe i (åtminstone tillfällig) ledning av en haltande Allettan södra.

Efter en seg första period växlade Vimmerby upp rejält i fredagskvällens hemmamatch i Allettan mot Väsby. 5-1 i den andra perioden till hemmalaget avgjorde. Här klappas Jesper Kokkonen om efter att ha gjort 2-1.

Ishockey2018-01-05 19:07

I den första perioden såg det ut som att Vimmerby precis hade klivit av bussen från Hudiksvall och bara fortsatte onsdagsmatchen där den slutade – segt, tempofattigt och oengagerat.

Även om Väsby kanske inte skapade jättemånga chanser var inte deras 1-0-ledning helt orättvis. Målet kom efter en snabb spelvändning där VH lämnade fyra man i anfallszon, Väsby kom två mot en och gjorde inget misstag.
Och det var så det såg ut från Väsbys sida när de skapade lägen även under resten av matchen – snabba omställningar. I övrigt var laget ganska begränsat och hade stundtals stora problem i egen zon.

Och Väsbys problem i egen zon skulle få brutal effekt i den andra perioden - en period som ett effektivt och betydligt mer påkopplat VH vann med 5-1. Och vi fick se många läckra mål - framför allt minns man Pontus Johanssons 3-2-mål där Hampus Harlestam friställde honom med en tjusig vickpassning bakom ryggen, samt förstalinans 4-2 strax efteråt där Jakob Karlsson briljerade med en elegant passning fram till Markus Modigs.
Vimmerbys fruktade förstakedja svarade för övrigt för sin klart bästa match hittills i Allettan. Kanske en vändning för dem?

I den tredje perioden spelade Vimmerby av matchen om vann till slut ytterst komfortabelt med 7-4, utan att på någon sätt vare sig tvingas prestera på topp eller bli satt på prov. Produktionen av snygga mål fortsatte dock då firma Modigs, Karlsson och Kokkonen bjöd på ryskt klapp-klapp och punkterade matchen med 6-2 i inledningen.

Vimmerby-Väsby 7-4 (0-1, 5-1, 2-2)
Första perioden:
0-1 (07:34) Linus Pellfolk (Andreas Maier, Johannes Sandberg).
Andra perioden: 1-1 (03:25) Sebastian Åkesson (Petter Runesson), 2-1 (04:31) Jesper Kokkonen (Markus Modigs, Dennis Fröland), 2-2 (06:36) Martin Lundberg (Fredrik Falk), 3-2 (09:03) Pontus Johansson (Hampus Harlestam, Sebastian Manberg), 4-2 (13:52) Markus Modigs (Jakon Karlsson, Jesper Kokkonen), 5-2 (18:35) Mattias Wigley (Hampus Harlestam) sp 4/5.
Tredje perioden: 6-2 (03:48) Markus Modigs (Jakob Karlsson, Jesper Kokkonen), 6-3 (05:47) Pontus Karlsson (Robin Karlsson, Rasmus Sörgardt), 7-3 (07:18) Sebastian Åkesson, 7-4 (17.26) Albin Karlsson (Ludvig Wiita-Adamsson, Sebastian Cederbrant).
Skott: 31-28 (12-6, 8-12, 11-10)
Utvisningar, VH: 2x2 min. Väsby: 3x2 min.
Publik: 1 011.