Kellman knockades, reste sig och avgjorde

Växjös första hemmamatch sedan restriktionerna försvann blev en folkfest som innehöll det mesta. Joel Kellman åkte på en stjärnsmäll som kostade en del tandmaterial i hans mun, men kom tillbaka och avgjorde. –Såklart skönt, säger Kellman efter att ha skjutit Växjö till 3–2-seger mot Brynäs, efter straffar.

Joel Kellman efter den hårda tacklingen i matchens inledning.

Joel Kellman efter den hårda tacklingen i matchens inledning.

Foto: Mikael Fritzo /TT

Ishockey2022-02-19 20:43

Redan efter en minuts spel tilldömdes Brynäs Dmytro Timashov matchstraff för en huvudtackling på Joel Kellman. Växjöspelaren var dock tillbaka i spel redan innan den inledande perioden var över, om än med ett aningen förändrat leende jämfört med före matchen.

– Det ser värre ut än vad det är. Några lagningar försvann, men inga nya skador på tänderna, säger han.

– Jag tycker jag är snyggare nu, skojar Kellman apropå leendet efter matchen.

Situationen ledde till fem minuters spel i numerärt överläge för Växjö, en chans som smålänningarna använde till att uträtta i princip ingenting av värde.

Torkan på resultattavlan höll i sig i nästan två perioder. Då vann Brynäs pucken vid offensiv blå linje, tog den till mål och i tumultet där lyckades Oula Palve peta in trissan bakom Växjös debuterande målvakt Emil Larmi.

Men bara 34 sekunder senare satte backen Hardy Häman Aktell Växjös kvitteringspuck.

Säsongens räddning?

I den tredje perioden blev det dags för Växjös debuterande målvakt, finländaren Emil Larmi, att visa sin nya hemmapublik vad han förmår.

Brynäs Nicklas Danielsson hade närmast öppen kasse, men då gjorde Larmi en parad som borde kunna utses till säsongens räddning, i arenan i Växjö. Senare under perioden kom ännu en ”tv-räddning” signerad Larmi.

– Det känns riktigt bra att vara i Växjö, säger den finländske målvakten.

Några minuter senare spelade Brynäs powerplay och den gången kunde inte ens Larmi stoppa Gävlelaget. Greg Scotts styrning, 7.45 in i den tredje perioden, betydde ny ledning för gästerna.

När Växjös Peter Andersson, med 4.48 kvar av den tredje perioden, drog på sig ett matchstraff och Brynäs fick spela fem minuter i powerplay var hemmalaget i brygga.

Kellman avgjorde

Men Växjö höll tätt under fem minuters spel i boxplay och som grädde på moset skickade backen Arvid Lundberg in 2–2-pucken som tog matchen till förlängning.

– Det var väl ingen som trodde att vi skulle vända och vinna, väldigt starkt av oss, säger Kellman.

5 217 åskådare fick avsluta aftonen med att avnjuta ett gäng straffar.

– Kul att få chansen på straffen. Jag försökte skjuta mellan hans fot och klubba, säger Joel Kellman om sin avgörande straff som smet in mellan benen på Brynäs målvakt Veini Vehviläinen.

Emil Larmi lämnade sin första SHL-match som vinnare.

– En vinst är en vinst, det är det viktiga, säger 25-åringen som Växjö värvat från finska Pelicans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!