Kempe målskytt när Los Angeles vann

Los Angeles tar ledningen med 2–1 i matcher i Stanley Cup-slutspelet i ishockey efter en dramatisk seger i förlängning mot Edmonton, 3–2. Adrian Kempe bidrog till segern med ett mål för Los Angeles.

Anze Kopitar firar Adrian Kempe, till höger, efter 2–2-målet.

Ishockey2023-04-22 05:22

Trevor Moore avgjorde matchen med ett power play-mål i 3.24 in i förlängningen. Men domarna behövde flera minuter på sig att till slut godkänna segermålet efter vilda protester från Edmontonspelarna som hävdade att en Los Angeles-spelare slagit pucken med hög klubba innan den hamnade i nät.

Men videobedömningen slog fast att målet var korrekt och Los Angeles tar ledningen med 2–1 i bäst av sju matcher.

Edmonton dominerade matchen och vann skottstatistiken med 40–31. Los Angeles storspelande målvakt Joonas Korpisalo räddade kvar laget i matchen i den tredje perioden när kanadensarna tryckte på för ett avgörande under ordinarie speltid.

Adrian Kempe gjorde det viktiga 2–2-målet för Los Angeles i numerärt överläge i mitten av den andra perioden.

Rekordsnabba mål

Carolina ledde med 2–0 i matcher inför första slutspelsrundans tredje match mot New York Islanders. Och det såg inte ut att bli någon ändring gällande Carolinas övertag – förrän Islanders levererade ett rekordsnabbt målfyrverkeri i tredje.

Inom loppet av två minuter och 16 sekunder gjorde Islanders fyra mål och gick från 1–1 till 5–1. Det är de snabbaste fyra målen i Stanley Cup-slutspelets historia. De rekordsnabba målskyttarna var Kyle Palmieri, med assist från svenske Sebastian Aho, Matt Martin, Scott Mayfield och Anders Lee.

Det står nu 2–1 i matcher till Carolina.

Bostonvinst igen

I det tredje mötet mellan Boston och Florida, som hittills vunnit en match var i den första slutspelsomgången, var det återigen Bostons tur att besegra Florida och ta ledningen med 2–1 i matcher.

Bostons svenske succémålvakt Linus Ullmark räddade 29 skott och hade, liksom resten av sina lagkamrater, en ganska bra kväll när de vann med 4–2 mot Florida.

Grundserievinnarna Boston visade upp flera av sina färdigheter under matchen och ledde med 4–0 när det återstod mindre än tio minuter kvar att spela av matchen.

Då lyckades Floridas svensk Gustav Forsling få hål på landsmannen Ullmark och reducera Bostons ledning. Hans lagkamrat Sam Reinhardt snyggade sedan ytterligare till siffrorna till slutresultatet 4–2.

i nattens fjärde match slog Minnesota Dallas med 5–1 efter mål av bland annat svenske Marcus Johansson och leder nu med 2–1 i matcher.

New York Islanders firar efter 5–1vinsten mot Carolina i det tredje mötet mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.