Kempe matchvinnare för Los Angeles

Adrian Kempe både inledde och avslutade målgörandet när hans Los Angeles besegrade Minnesota med 7–6 på bortaplan. –Offensivt var det en riktigt bra match för oss, säger Kempe.Målrikt, men inte lika jämnt, var det också mellan New York Islanders och Anaheim (7–1) liksom mellan Pittsburgh och Tampa Bay (6–2).

Los Angeles Adrian Kempe (andre från höger) gratuleras efter sitt första mål mot Minnesota.

Ishockey2022-10-16 06:04

Adrian Kempe skrev i somras på för fyra år till med Los Angeles. Fjolårssäsongen blev svenskens poängbästa med klubben som draftade honom redan 2014 (första matchen spelades dock 2017) – 35 mål och 54 poäng på 78 matcher.

Den här säsongen inleder han i samma anda – två mål mot Minnesota på bortaplan.

Först tog Los Angeles ledningen med 1– 0 via Kempe med knappt fem minuter spelade. Den ledningen behöll laget sedan närapå matchen ut.

Vinnande mål

Med sju minuter spelade i tredje perioden lyckades Minnesotas Sam Steel kvittera till 6–6. Men så halvminuten senare var Kempe där igen och satte 7–6, ett resultat som höll sig till slutsignal.

Joel Eriksson Ek gjorde ett mål för Minnesota.

– Offensivt var det en riktigt bra match för oss, så det var ett steg i rätt riktning för oss, säger Kempe enligt nhl.com.

– På andra sidan pucken tycker jag att det fortfarande finns en del saker som vi kan förbättra, men jag tycker ändå att vi förtjänade vinsten i kväll. Om det är 1–0 eller 7–6 så spelar det ingen roll. Det är en enorm första seger. Vi blev bättre i alla tre zonerna, och det är bra, fortsätter han.

Målrikt men inte jämnt

Även mötet mellan New York Islanders och Anaheim blev målrikt – men långt ifrån lika spännande. Scott Mayfield och Robin Salo satte två mål var i 7–1-segern. Oliver Wahlström gjorde ett mål och en assist.

På liknande sätt utspelades mötet mellan Pittsburgh och Tampa Bay. Pittsburghstjärnan Sidney Crosby gjorde ett mål och två assist i 6–2-segern, Rickard Rakell gjorde ett mål. Tampa Bays Victor Hedman noteras för en assist.