Kempe nära nytt hattrick: "Vågar skjuta mer"

Adrian Kempe har slutat passa och börjat skjuta. Det har gett sex mål på tre matcher för Los Angeles svenske NHL-forward. Mot Anaheim blev det dubbla fullträffar i 5–1-segern. –Med målen kommer ett stärkt självförtroende, säger han till Expressen.

Adrian Kempe, i mitten, firar ett av sina mål mot Anaheim.

Ishockey2021-03-11 07:57

Matchklockan hade inte hunnit upp till fyra minuter när Adrian Kempe satte dit 1–0 för Los Angeles i numerärt överläge. Ett backskott från Drew Doughty fastnade i trängseln framför mål, men när Anaheim rensade i väg pucken ville det sig inte bättre än att den hamnade hos den 24-årige svensken som vispade till direkt och hittade nätet.

Det har han gjort en hel del på sistone.

Nära nytt hattrick

1–0-målet var Kempes femte på tre matcher, och det sjätte var bara en och en halv period bort.

Med drygt två minuter kvar av mittenperioden slet Trevor Moore åt sig pucken vid offensiv blålinje och satte fart mot mål. Han frispelade sedan Kempe som kallt lyfte pucken över axeln på Anaheims målvakt John Gibson.

Bara två dagar tidigare gjorde Adrian Kempe sitt andra hattrick i NHL-karriären. Det kunde ha blivit ett tredje mot Anaheim, men han fick nöja sig med två mål och en 5–1-seger den här gången.

– Haha, ja det var väldigt nära. Jag tänker mer på skott än pass nu, tror jag. Tidigare har jag ofta tänkt passning först, men med målen kommer ett stärkt självförtroende och man vågar skjuta mer, säger Kempe till Expressen.

Sex år mellan matcherna

En mer ovan matchhjälte var Los Angeles målvakt Troy Grosenick. Med både Jonathan Quick och Calvin Petersen otillgängliga fick 31-årige Grosenick chansen i sin första NHL-start på sex år och 102 dagar.

Ingen målvakt i NHL-historien har startat två matcher med så långt mellanrum tidigare.

– Det var bara samma sak som vanligt. Ta nästa skott som det kommer, ta nästa dag som den kommer. Om man är förberedd på allt så är det inte mycket som kan överraska dig, sade en kolugn Troy Grosenick till nhl.com efteråt.