Persson: "Känslan är att det blivit fel överallt"

Vimmerby Hockey vägrade att spela bortamatchen mot Karlskrona HK. Nu har VH tilldömts en förlust med 5–0. "Det är både ett väntat och oväntat beslut", säger VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson.

Morgan Persson, till vänster, i samspråk med Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh. VH har tilldömts en förlust med 5–0 mot Karlskrona HK.

Morgan Persson, till vänster, i samspråk med Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh. VH har tilldömts en förlust med 5–0 mot Karlskrona HK.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-28 14:31

Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd meddelade under torsdagen att tilldöma Boden och Karlskrona 5–0-segrar i matcherna som motståndarlagen inte velat spela mot dem.

Vimmerby Hockey skulle ha mött KHK på bortais den 17 oktober, men åkte aldrig till matchen. Även Mörrums GoIS tog samma beslut inför deras bortamatch mot Karlskrona. 

Nu har tävlingsnämnden beslutat att döma matcherna som 5–0-segrar för Karlskrona. 

– Vi har inte riktigt hunnit smälta så mycket mer än att det har kommit ett beslut. Det är som det är, säger Morgan Persson, som är klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey. 

Han fortsätter:

– Men det var både väntat och oväntat. 

På vilket sätt?

– Någonstans hade man känsla att vi kanske skulle få ett omspel. Sen fanns även det här scenariot med i bilden, så det var ingen överraskning så.

Hur Vimmerby Hockey går vidare med det här återstår att se. Man har möjlighet att överklaga men då krävs det ett prövningstillstånd.

– Vi får först sätta oss och läsa hela beslutet i lugn och ro. Sen får vi se hur vi går vidare. Nu har vi bara konstaterat att ett beslut har kommit, säger Morgan Persson. 

Att motståndare vägrar att spela i Boden respektive Karlskrona beror på att Boden och Karlskrona dragit sig ur hockeyettans samarbete kring tv-avtal. Riksidrottsnämnden har gett klubbarna rätt att stå utanför ligorna. Svenska ishockeyförbundet har bett klubbarna att spela matcherna och rekommenderar tävlingsnämnden att utdöma 0–5-förluster till lag som uteblir från matcher.

VH:s klubb- och sportchef vill inte spekulera i vilka konsekvenser det här kan få och om övriga lag i serien nu kommer att åka till bortamatcherna mot Karlskrona.

– Det vore oansvarigt av mig att sitta och spekulera i det. Jag vet bara att där och då, när beslutet om att inte spela fattades, så var alla i hela Hockeyettan överens om vad vi skulle göra. Det finns inget att ångra för oss nu, utan det är bara att stå för de besluten vi tagit. Känslan är att det blivit fel överallt och att det inte finns någon som gjort något rätt här. 

Klubben slipper däremot kompensera Karlskrona HK för uteblivna intäkter. KHK begärde nästan 270 000 kronor av VH men frågan prövades inte av tävlingsnämnden.

– Utifrån tävlingsnämndens sida är det givetvis skönt att de inte finner någon grund i det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!